Tači neodređen po pitanju taksi, ali i susreta sa američkim ambasadorom: Kosovo će ostati doživotni prijatelj sa SAD

On je rekao da je ovaj sastanak doprineo pojašnjavanju narednih koraka i jačanju saradnje sa SAD

  • 44

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, bio je prilično neodređen i uzdržan kada su ga novinari pitali o ishodu jutrošnjeg razgovora institucionalnih lidera sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom po pitanju ukidanja uvećanih taksi na robu iz Srbije i BiH, na čemu, inače, SAD insistiraju.

- Kosovo će ostati doživotni prijatelj sa SAD, ni pojedinac ni program ne može uticati na partnerstvo Kosova i Amerike - rekao je Tači, preneo je portal Ljajmi.

Na konkretno pitanje o jutrošnjem sastanku sa ambasadorom Kosnetom, Tači je rekao da su to uobičajeni susreti, koji se redovno dešavaju.

- Takvi sastanci se često održavaju i redovni su sastanci s ambasadorom i nosiocima institucija u našoj opredeljenosti za državnu agendu - rekao je Tači.

On je rekao da je ovaj sastanak doprineo pojašnjavanju narednih koraka i jačanju saradnje sa SAD.

Tači je to rekao na komemoraciji povodom 22 godine od smrti Zahira Pajazitija, Hakifa Zejnullaha i Edmonda Hokhe, koje Kosovo smatra herojima.

Za razliku od Tačija, premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj je na istom skupu rekao novinarima da ne odstupa od stava da takse ostaju, ne isključujući pritom mogućnost raspada aktuelne koalicije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    31. januar 2019 | 15:20

    Pa jeste ali treba da saradjujete ii sa nama

  • nikola

    31. januar 2019 | 15:14

    Ovi se šlihtaju Amerima,neće Ameri još dugo da ih vuku i šlepaju!

  • Viktor

    31. januar 2019 | 15:12

    Neophodno je ukidanje taksi od 100%, jednostavno ta mera koju je uvela Priština je iživljavanje nad našim narodom, SAD treba da utiče da se stane na put takvim merama kojima je ugrožen opstanak našeg naroda na KiM!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA