Haradinaj ima rok od 24 sata da ukine takse! Otkriveni detalji telefonskog razgovora sa glavnim Trampovim savetnikom

Telefonski poziv je izazvao salvu nagađanja i komentara, koja idu od toga da je "bio žestok i da je postojao zahtev za ukidanjem takse", do toga da su učesnici mirno završili razgovor bez obzira na očigledna neslaganja

  • 32

Džon Bolton, američki savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD-a Donalda Trumpa, dao je 48 sati premijeru tzv. Kosova Ramušu Haradinaju da povuče takse na robu iz centralne Srbije posle jučeranjeg telefonskog razgovora. To znači da je Prištini ostalo nešto manje od 24 sata da reaguje.

Kako Telegraf još saznaje od izvora iz južne srpske pokrajine, iako su detaljna objašnjenja u vezi sa ovim pozivom izostala, Boltonova glavna poruka bila je da se suspenduje porez od sto odsto na srpsku robu.

Telefonski poziv je izazvao salvu nagađanja i komentara, koja idu od toga da je "bio žestok i da je postojao zahtev za ukidanjem takse", do toga da su učesnici mirno završili razgovor bez obzira na očigledna neslaganja.

Ubrzo su usledili susreti američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta sa Tačijem, Haradinajem i Veseljijem, da bi u toku dana Džon Bolton o dijalogu Beograda i prištine razgovarao i sa predsednikom Albanije Edijem Ramom.

Za sada Ramuš Haradinaj i vladajuća koalicija koja je posle svih aktuelnih dešavanja u krizi, ostaje pri tome da takse ostanu na snazi.

Prema pisanju prištinskih medija, SAD su posebno iziritirane Haradinajevim pismom kojim je od zemalja Kvinte, a posebno od SAD i Brisela, tražio da iniciraju i organizuju međunarodnu konferenciju o kosovskom pitanju u zamenu za ukidanje taksi, uz određene uslove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofija

    31. januar 2019 | 19:45

    Svaka cast, ovo smo cekali dugo. Moraju da ih pritisnu.

  • Ceca

    31. januar 2019 | 19:59

    Čisto sumljam da će se oni pokoriti idejama zapada, iskoristiće oni sve što mogu, ali neće odustati od svojih taksi.

  • Marija

    31. januar 2019 | 19:48

    Konacno se Amerika dozvala pameti i uvidela da su glavni uzrok situacije na KiM upravo Haradinaj Taci i njihove sulude ideje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA