≫ 

Nove provokacije Prištine! Tači više ne skriva planove: Imamo istorijsko pravo na jug Srbije

Politički analitičar Andi Bušati je rekao da Tači krije pravo stanje stvari i krije neke činjenice od građana Kosova

  • 48

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači diskutovao je sa političkim analitičarem Andijem Bušatijem o internacionalnoj poziciji Kosova i dijalogu Beograda i Prištine.

Bušati je rekao da Tači krije pravo stanje stvari i krije neke činjenice od građana Kosova kada je reč o korekciji granica, dodavši da je priča o granicama uznemirila neke evropske lidere što je dokaz da se ne radi o tehničkoj korekciji nego neče, daleko opasnijem.

Tači je odvratio da to nije istina i da je međunarodna zajednica u potpunosti upoznata sa temama predstojećeg dijaloga u Briselu.

Foto: Tanjug/AP

- Tehnička demarkacija granica treba da se završi što pre. Moja ideja je da u ovu priču uključim Preševo, Medveđu i Bujanovac. Mislim da Kosovo ima istorijsko pravo na ove teritorije. Dijalog se neće odnositi samo na tehničku demarkaciju granica nego i na državu kakvu sada poznajemo. Status kvo je neodrživ i opasan za Kosovo i ima tendenciju da oslabi našu državu, i na unutrašnjem i na spoljašnjem nivou - rekao je on, prenosi Indeksonline.

S druge strane, poručio je, zamrznuti konflikt je opasan za Kosovo, region i Srbiju i mogao bi da ima tragične posledice za obe nacije.

- Pandorina kutija, o kojoj se toliko priča, otvorena je na Balkanu i može da je zatvori samo dogovor o međusbonom priznanju Kosova i Srbije. Konflikt u Bosni je mnogo stariji od onog na Kosovu i on će se nastaviti - rekao je Tači.

VIDEO: Novembra prošle godine održana je zajednička sednica vlade Albanije i takozvanog Kosova posle koje su provocirali Srbiju

(Telegraf.rs/Indeksonline)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    1. februar 2019 | 10:53

    Samo ne znam o kakvom istorijskom pravu ti govoriš, po poznatoj istoriji Kosovo je kolevka Srbije ako to nisi znao.

  • D.V.

    1. februar 2019 | 14:51

    Srbija ima istorisko pravo da Vas vrati u Albaniju

  • Mrki

    1. februar 2019 | 11:19

    Istorija se ne pise od 1999 vec hiljadama godina. Niko zivi ne zna koji je to vas krlaj, car ili velikas ziveo i drzao te prostore na jugu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA