Haradinaj smenio ministra poljoprivrede Rikala, oglasila se Srpska lista: Priština nas neće slomiti, bićemo još jači i odlučniji (FOTO)

Srpska lista oglasila se danas i saopštila da je Nenad Rikalo danas razrešen, jer SL i njeni članovi ne pristaju na politiku gaženja prava Srba i njihovih interesa

  • 4

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je danas na svom nalogu na Fejsbuku da je razrešio dužnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala.

- Danas sam doneo odluku i razrešio dužnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Nenada Rikala - naveo je Haradinaj koji je u postu na Fejsbuku objavio i fotografiju te odluke.

On je dodao da će se "saradnja sa predstavnicima svih zajednica i predstavnicima srpske zajednice nesmetano nastaviti".

- U političkom procesu koji je predamnom poštovaću svaku i svačiju posvećenost. Rikalo je bio poštovani ministar u vladi Republike Kosovo - naveo je Haradinaj.

Srpska lista oglasila se danas i saopštila da je Nenad Rikalo danas razrešen, jer SL i njeni članovi ne pristaju na politiku gaženja prava Srba i njihovih interesa.

- Zato smo u ostavci od marta 2018. godine i nikada i ni po koju cenu nećemo pristati da budemo nečiji folklor i dekoracija - navodi se u saopštenju.

Oni ističu i da vlada u Prištini nema legitimitet bez učešća legitimnih predstavnika srpskog naroda.

- Srpska lista svoju snagu crpi iz podrške srpskog naroda, te nas Priština neće slomiti, a današnja odluka čini nas još jačim i odlučnijim da se borimo za svoj narod - poručili su iz SL.

RTK2 na srpskom jeziku ranije je prenela da je izvor blizak Socijaldemokratskoj partiji Kosova rekao da se danas očekuje razrešenje dužnosti ministra Rikala, kako bi poslanička grupa ove stranke glasala za budžet za 2019. godinu.

Kosovska skupština trebalo bi danas da raspravlja o budžetu, kao i o Statutu Trepče.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    2. februar 2019 | 12:11

    Samim tim sto ste ucestvovali u Pristinskoj vlasti uz aminovanje Beograda ste priznali postojanje te drzave. Kratkorocno je to bilo dobro za marketinske svrhe prema EU I SAD ali dugorocno ste naneli neverovatnu stetu teritorijlnoj celovitosti Srbije, zato sada Pristina ima I vojsku. Sta god da izjavljujete samo su vas iskoristili za folklor.

  • Miki

    3. februar 2019 | 10:51

    Što ministar nije napustio tkz.Vladu Kosova,onda kada su ga specijalci Rosu bukvalno pretukli u KM?! Fotelja im bitnija od svega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA