102

Vučićevom sinu Danilu prete vešanjem na banderi: SNS se oglasio saopštenjem povodom monstruozne objave na Fejsbuku

Inače S. M. slikao se na Fejsbuku sa automatskim oružjem.

Aleksandar i Danilo Vučić
Foto: Marko Jovanović

Sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića Danilo našao se na meti pretnji i govora mržnje na društvenim mrežama, prenose mediji.

Njemu je S. M. na Fejsbuku uputio pretnju vešanjem na banderi.

Inače S. M. slikao se na Fejsbuku sa automatskim oružjem.

Ovim povodom SNS se oglasio saopštenjem.

- Najoštrije osuđujem najnoviju monstruoznu objavu, do zuba naoružanog čoveka sa automatskim oružjem, na društvenoj mreži Fejsbuk u kojoj preti sinu predsednika Srbije Aleksandru Vučiću da ćе ga obеsiti na bandеru, što jе dirеktna poslеdica politikе nasilja i mržnjе kojе u našе društvo sеju lidеri Savеza za Srbiju Drgan Đilas, Vuk Jеrеmić, Boško Obradović, Trifunović i ostali.

- Zabrinjavajućе jе da sе njihov plan i program svodi na buđеnjе manijaka, ludaka, kriminalaca i polusvеta koji su sе ustrеmili na dеcu i porodicu, dirеktno ugrožavajući njihovе životе. Prеtnjе smrću i najvulgarnijе uvrеdе članovi porodicе prеdsеdnika svakodnеvno trpе, samo zato što lidеri Savеza za Srbiju žеlе nazad svojе fotеljе,privilеgijе i pljačkanjе, mimo izbornе voljе građana Srbijе.

- Lidеri Savеza za Srbiju nisu samo nasilnici vеć moralnе nakazе, jеr kako drugačijе objasniti bizarna vеšala u 21 vеku koja su sinonim za fašizam i еgzеkuciju onih koji drugačijе mislе. Da li jе vеšalo poruka stanovnicima glavnog grada da ćе lidеri Savеza za Srbiju, ukoliko ih nе slеdе u njihovim zacrtanim ciljеvima proći na monstruozan i zvеrski način?

- Najbizarnijе nasiljе lidеri Savеza za Srbiju svakodnеvno promovišu u našеm društvu,  a porеd toga  budе i fašizam što jе nеdopustivo i anticivilizacijski.  Pozivam nadlеžnе državnе organе da hitno rеaguju i nе dozvolе da idеologijе, opsеsijе i frustracijе pojеdinaca probudе fašizam u našеm društvu - napisla je Biljana Popović Ivković, članica Prеdsеdništva Srpskе naprеdnnе strakе.

Ubrzo su se oglasili i Zorana Mihajlović, Aleksandar Vulin, Marko Đurić, Igor Bečić, Zlatibor Lončar, Igor Mirović i Jadranka Joksimović.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, osudila je pretnje upućene sinu predsednika Srbije na društvenim mrežama.

- Posle niza uvreda i verbalnih pretnji predstavnika opozicije upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, sada imamo najstrašnije pretnje upućene deci i isticanje vešala na protestima, što je nedopustivo. Pozivam nadležne institucije da reaguju i privedu pravdi nasilnike koji prete porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića - kaže Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je pravo svakog da podrži ili ne podrži politiku koju vodi Srpska napredna stranka, ali da niko nema pravo da preti nasiljem, naročito deci političkih protivnika.

- U Srbiji mora da prestane stvaranje klime u kojoj je postalo sasvim običajeno pretiti nekome smrću samo zato što se ne slažeš sa njegovom politikom. Politika nije arena za nasilnike, već mesto za borbu ideja i programa. Srbija nije i neće biti zemlja nasilnika i svima koji to čine zna se gde im je mesto - u zatvoru - istakla je Mihajlovićeva.

Vreme je da država bude odlučna i da uhapsi i kazni psihopate, kojima su vešala politički program, a sada prete i sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Nije im dovoljno što svaki dan vređaju i prete predsedniku Vučiću, sada to rade i njegovoj deci - istakao je Vulin i dodao da "ludilo nasilja i mržnje koju podstiču i promovišu Ðilas, Jeremić, Obradović i Trifunović, mora da prestane".

- Ako članstvo u SNS nikoga ne štiti od kazne, dokle će članstvo i podrška partijama DOS-a biti prepreka za kažnjavanje siledžija? - zapitao je Vulin.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić, povodom pretnji upućenih sinu Aleksandra Vučića na društvenim mrežama, kaže da očekuje da Srbija, odlučnom akcijom bezbednosnog i pravosudnog aparata i jasnim glasom osude svih kojima je do uređenog demokratskog društva stalo, pokaže da je normalna država kojoj je stalo do sopstvene budućnosti.

- Kada sinu predsednika Aleksandra Vučića vešanjem preti lice koje se fotografiše sa automatskim oružjem, ta pretnja se ne može braniti pozivanjem na slobodu govora, ili tumačiti kao šala i retorička figura - istakao je Ðurić u saopštenju.

On je naveo da se pretnja smrću članu porodice predsednika države svuda u svetu tretira kao pretnja samoj državi, i u takvim situacijama se, u ime zaštite čovečnosti, pravnog poretka i demokratije, mobiliše i policijski aparat, i tajne službe, i pravosuđe, i čitava demokratska javnost.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Podsećam da je ova pretnja usledila nakon što su na protestu opozicije u centru Beograda za maskotu tog protesta izabrana vešala, a takve poruke, istorija nas je tome naučila, upućuju ne žrtve, ne oni u krvavim košuljama, već oni u crnim košuljama - istakao je Ðurić.

On je poručio da Srbija neće dozvoliti da je na silu i pod pretnjama nasiljem zauzmu crnokošuljaši, ljotićevci i sledbenici bilo koje neofašističke ideologije.

Prema njegovim rečima, ako je to Srbija budućnosti koju nam obećavaju razni Jeremići, Ðilasi, Obradovići i Tadići, onda je dužnost i države i svakoga slobodnog i dostojanstvenog građanina da se takvoj pretnji na svaki način odupru.

- Oni koji silom i nasiljem žele da zaustave Srbiju u nastojanjima da postane normalna, bogata i uređena zemlja biće osujećeni, a građane koji iz ovog ili onog razloga paradiraju pod vešalima, pozivam da razmisle šta čine, jer ovo nije ni umetnički performans ni bezazlena vikend-razonoda već nešto što može da dalekosežno destabilizuje i unazadi naše društvo - naglasio je Ðurić.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić pozvao je danas na sankcionisanje poziva na vešanje sina predsednika Srbije i pojavljivanje na Terazijama osoba sa improvizavanim vešalima.

- Kao predsednik Odbora zgrožen sam brutalnim pretnjama smrću i pozivam državne organe da sankcionišu suluda i nerazumna uputstva koja opozicioni lideri Jeremić, Obradović i ostali, pod pokroviteljstvom idejnog tvorca Ðilasa, daju svojim jurišnicima - istakao je Bečić.

Prema njegovim rečima, oni ne prezaju od otvaranja rana većini građana Srbije, pojavljujući se na Terazijama sa improvizovanim vešalima, istim onim na kojima su u Drugom svetskom ratu nacisti vešali rodoljube.

- Taj poziv na vešanje i pojavljivanje osoba sa fantomkama na protestu su jedini Ðilasov program koji već danas za rezultat ima da njihov Saša Milošević, naoružan do zuba, preti vešanjem sinu Predsednika Republike Danilu Vućiću, koji po njima treba da visi na Terazijama samo zato što je predsednikov sin i što je mržnja njihovo jedino oružje protiv Aleksandra Vučića - istakao je Bečić.

Kako je naveo, nesporna je činjenica da je omalovažavanje i javno vređanje žena, majki, pa cak i onih koje nisu nisu deo političkog života njihov manir.

- To je sve veoma jasan, ali i negativan pokazatelj o suštini njihovog političkog delovanja i njihove zelje da pređu sa reči na dela i izazovu haos na ulicama i krvoproliće u Srbiji - napomenuo je Bečić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar pozvao je nadležne državne organe da što hitnije reaguju u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

- Da li je moguće da niko kome je to posao ne reaguje prvo na pretnje koje se upućuju Aleksandru Vučiću, a sada i na monstruozne poruke upućene njegovom sinu. Kome i kako može da smeta nečije dete da bi mu se pretilo vešanjem? Očekujem što hitniju reakciju nadležnih državnih organa da ovakve pojave najstrožije sankcionišu - izjavio je ministar Lončar za Tanjug.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović osudio je pretnje upućene sinu predsednika Srbije i pozvao nadležno tužilaštvo da odmah reaguje.

Foto; Tanjug/Dimitrije Goll

- Najoštrije osuđujem pretnje koje su preko društvenih mreža upućene sinu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Nadležno tužilaštvo mora odmah da reaguje i naloži da se lice koje je uputilo pretnje privede pravdi -navodi se u pisanoj izjavi Mirovića.

On je ocenio sramotnim i to što se niko od samozvanih lidera opozicije ne oglašava da osude ova teška krivična dela koja se izvode pred njihovim očima.

- Mržnja je, u nedostatku prave kritike i programa, odavno zahvatila društvenu scenu i to podstaknuta primitivizmom i lažima. Članovi Srpske napredne stranke treba da deluju onako kako jedino mogu: rad i promovisanje ideja umesto nerada i primitivizma koji se nude sa druge strane - istakao je Mirović.

Jadranka Joksimović, ministar za evropske integracije i internacionalni sekretar SNS osudila je pretnje koje su sinu predsednika Aleksandra Vučića, Danilu, upućene preko Fejsbuka.

- Takav način komunikacije ne može se pravdati slobodom mišljenja i izražavanja i stoga zaslužuje najoštriju osudu. Verujem da će nadležni organi reagovati na raspirivanje mržnje i podsticanje nasilja.

Predsednica Skuštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila pretnje upućene sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i apelovala na sve u društvu da ne ostaju nemi na takve pojave koje su, kako je istakla, neprihvatljive za demokratsko društvo.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Najoštrije osuđujem pretnje vešanjem upućene sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića putem društvenih mreža od osobe koja se, pri tome, fotografiše sa automatskim oružjem i pozivam sve nadležne državne organe da pretnje shvate ozbiljno i reaguju u skladu sa zakonom, kao što bi to bi slucaj u svakoj demokratskoj državi kada se preti porodici predsednika - navela je Gojković u pisanoj izjavi medijima.

Ona je dodala da, nakon pretnji vešanjem upućenih predsedniku Srbije i predsednici Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, potom, kako kaže, skandaloznog isticanja vešala na Terazijama tokom sinoćnjeg protesta opozicije, sada su, ističe, stravičnim pretnjama izložena i deca.

- Zabrinjava klima koju promovišu političari okupljeni oko Saveza za Srbiju da je dozvoljeno da se svi oni koji drugačije misle vređaju, omalovažavaju, da im se upućuju pretnje, da bi smo došli do toga da su meta i deca - kazala je Gojković.

Ona je apelovala na sve u društvu da osude brutalne pretnje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi: Aleksandar Vučić, Danilo Vučić, Pretnje, sin, Vešanje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (102)
Poređaj komentare:
 • V
  Vida

  Pa jesu li ga uhapsili?

 • D
  Deska

  Strasno monstruozno! Ova opozicija siri zlo i strah medju nama! Sta hoce NAROD ih nece pa nece! Ovu pretnju Vucicevom sinu Danilu shvatiti ozbiljno i HITNO pohapsiti lude manijake!!! Zar ljudi moji ne vidite da nebiraju reci i sredstva. Mi kao narod nismo za demokratiju, viditeli dokle nas to vodi...

 • D
  Dakki

  Opozicija stvarno gubi razum... Sta oni misle? Da ce na ovaj nacin dobiti podrsku naroda?

Vučić mora da ostane na čelu SNS, nekim ministrima je vreme da odu iz Vlade: Maja Gojković o kadrovima vladajuće koalicije

Ako bi došlo do rata, 46 odsto Srba tvrdi da bi rizikovalo život za zemlju: U Nemačkoj bi to učinio tek svaki peti

Dokument za komadanje Srbije? Ugljanin želi specijalni status za Sandžak, a ovaj papir to dokazuje: Tvrdi da je sve dogovoreno još 1992. godine

U Beogradu održan protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona"

Zapaljive Tačijeve izjave o spajanju Kosova i Albanije sa Preševom, Medveđom i Bujanovcem: "Budite sigurni da je veoma lako ostvariti taj san"

Srpska lista: Napadi na Srbiju dolaze od albanskih političara i pojedinih opozicionih lidera

SSP predstavila Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda, Đurić poručio: Oni pitanje Kosova ne shvataju ozbiljno

Haradinaj bi da spreči stvaranje "Dodik države", predsedavajući Predsedništva BiH mu odgovara: Drago mi je što doživljavaš Srpsku kao državu

Tači nastavlja sa provokacijama, optužuje srpske vojnike za masakr: Označava mape mesta navodnog genocida na KiM

"Kosovo će na kraju biti podeljeno": Britanski stručnjak o mogućem scenariju za rešenje kosovskog pitanja

Vojska Srbije dobija moćna terenska vozila, Vulin poručio: Ne smemo da zaostajemo ni za jednom armijom u regionu (FOTO)

Ivica Dačić o Kosovu: Daleko smo od pregovora, nema svrhe iznositi predlog rešenja

Vučić na svečanoj večeri u Ambasadi Egipta: Srbija želi da razvija prijateljstva (FOTO)

Kosovo je Srbija! Haradinaj da prihvati realnost: Đurić odgovorio na prozivke iz Prištine

Nema prijema za lažnu državu: Tzv. Kosovu odbijeno članstvo u 9 svetskih organizacija

Britanski šamar Prištini: Ne možete da osnujete "Tribunal za Srbe"

Uhapšen nekadašnji komandant OVK: Pobegao sa Kosova, a sada ga čeka Hag

Srpska lista spremna da podrži rušenje Haradinajeve vlade

Da li je posle ovog snimka odzvonilo "Gospodaru Kosova": Čeka ga Štraheova sudbina? (VIDEO)

Sedam zaključaka sastanka Vučića sa Srbima sa KiM, Đurić poručio: Situacija na KiM prioritet za državu

Brnabić odgovorila zašto je kupovina aviona za Vladu Srbije državna tajna

Predsednik zahvalan ambasadoru Finske na značajnom doprinosu u odnosima dveju zemalja: Susret Vučića i Ikonena (FOTO)

Ovom vežbom ojačaće se integracija snaga i zajedničke misije: Ambasada SAD se oglasila posle treninga srpske i američke vojske (FOTO)

Znamo da je ROSU u pripravnosti i da spremaju hapšenja! Vučić traži reakciju međunarodne zajednice i poručuje: Pripremili smo snažne mere zbog taksi (FOTO)

Stigla odluka iz Haga o izručenju radikala: Ovo će biti prvi potez Srbije

Čeda Jovanović dolazi na sednicu u ponedeljak, ali poručuje: Kosovo je izgubljeno

Tranzicija "Vojske Kosova" u tri faze: Saopšten plan Prištine

Potpisnici "Sporazuma sa narodom" neće na sednicu o Kosovu: "Ko prekine bojkot nije više sa nama"

Skupština nastavila rad: Na dnevnom redu rasprava o amandmanima na Zakon o glavnom gradu

Srbi će biti iznenađenje izbora za Evropski parlament! Pupovac: S optimizmom čekamo nedelju

Počelo suđenje Dragoljubu Simonoviću, osumnjičenom da je naredio paljenje kuće novinara Jovanovića

Pacoli poslao avion sa pola miliona dolara u Kongo: Dačić otkrio detalje plana Prištine

Čuvajte srpski jezik i brinite o svojoj zemlji: Vučićeva poruka deci učesnicima Svesrpskog dečjeg sabora (FOTO)

Obeležen Dan Zajedničkog veća opština u Vukovaru, Vučević poručio: Ovakve institucije su od presudnog značaja za odnose Srba i Hrvata

"Hvala na principijelnom stavu po pitanju KiM": Dačićeva poruka ambasadoru Španije

Svi kandidati osvojili preko 90 odsto glasova: Objavljeni konačni rezultati izbora na severu KiM

Treba razvijati saradnju u procesu evrointegracija: Dačić na sastanku sa ambasadorom Finske

Otvorena pretnja! Haradinaj najavio borbu protiv Zajednice srpskih opština: Sprečiću "Dodik državu"

Repriza afere "Štrahe" u Prištini: Da li će ovaj snimak srušiti "Gospodara Kosova"? (VIDEO)

Šefovi srpskih tajnih službi iza zatvorenih vrata predstavili situaciju na Kosovu skupštinskom Odboru: Saopšteni detalji sednice

Vesić: Bastać blokirao radnike, sledi prijava za štetu

Vučić čestitao indijskom premijeru pobedu na izborima

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima