≫ 

Stefanović stavio tačku na priču o vešalima na protestu: MUP raspisuje poternicu za licem koje je nosilo ovaj rekvizit

Istakao je da je poslednji događaj sa protesta nešto što ne sme biti dozvoljeno

  • 29

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, izdao je saopštenje povodom vešala sa jučeršanjih protesta u kom navodi da je Srbija zemlja u kojoj možete potpuno slobodno da izražavate svoje stavove, ali da takve stvari nisu dozvoljene. 

- U Parizu, Moskvi, Venecueli i nekim drugim zemljama imali smo prilike da vidimo i drugačije slike, videli smo i da je policija intervenisala protiv onih koji su izražavali različite stavove. Sa druge strane, ovde je bilo normalno da svako ko želi da protestuje može da uradi bilo šta - naveo je on.

Međutim, istakao je da je poslednji događaj sa protesta nešto što ne sme biti dozvoljeno.

- Nije dozvoljeno nositi vešala, i na tako grub način vređati slobodarski osećaj ovog naroda i podsećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje. Zbog velikog uznemirenja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koje je juče na protestu pristalica Saveza za Srbiju nosilo vešala.

On je dodao da to nije dozvoljeno u našoj zemlji i da policija mora da pokaže da su građani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobeđuje u našoj zemlji.

VIDEO: Crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem, bliskim saradnikom Luke Bojovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • caca

    3. februar 2019 | 18:41

    Tako je Stefanovicu!!!!Mup je veoma ozbiljno pristupio potrazi za licem koje je nosilo vesala, raspisavsi poternicu za njime!Nadamo se brzom hapsenju ove osobe!!!

  • King

    3. februar 2019 | 18:42

    I onaj što je nosio i onaj što je postavio vešala trebaju piti procesuiran jer to nije mogla uraditi jedna osoba

  • Nale

    3. februar 2019 | 18:44

    Ovo je otvoren poziv nasilju, a nasilju se mora stati na put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA