Nova kineska ambasadorka poručila premijerki Brnabić: Lično ću se zalagati za dalji razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva (FOTO)

Premijerka Brnabić i ambasadorka Čen razgovarale su i o učešću Srbije na Samitu zemalja centralne i istočne Evrope i Kine 16+1, koji se u aprilu ove godine održava u Dubrovniku

  • 22

Srpska premijerka Ana Brnabić poželela je danas dobrodošlicu novoj ambasadorki Kine u Srbiji Čen Bo i poručila da odnose dve države karakteriše stalno unapređenju prijateljskih odnosa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, u prilog tome, prema rečima predsednice vlade, svedoči saradnja na velikim infrastrukturnim projektima i kineske investicije, od kojih je posebno značajno ulaganje u smederevsku železaru i RTB Bor.

Brnabić i Čen Bo - Foto: Slobodan Miljević

Izražavajući uverenje da će se saradnja uspešno nastaviti kroz nove projekte, ambasadorka Čen je istakla da će se lično zalagati za dalji razvoj "sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva između Republike Srbije i NR Kine".

Premijerka Brnabić i ambasadorka Čen razgovarale su i o učešću Srbije na Samitu zemalja centralne i istočne Evrope i Kine 16+1, koji se u aprilu ove godine održava u Dubrovniku.

Čen Bo i Brnabić - Foto: Slobodan Miljević

Na samitu se očekuje nastavak razgovora o razvoju projekata u sektoru saobraćajne infrastrukture, koji su prema rečima predsednice vlade, od prioritetnog značaja za Srbiju.

Premijerka Brnabić izrazila je zadovoljstvo zbog otvaranja "Kineskog festivala svetlosti", koji se, zahvaljujući saradnji Vlade Srbije i ambasade NR Kine, prvi put održava u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    4. februar 2019 | 13:10

    Veoma mi je drago kada cujem ovako pozitivne vesti.

  • Kule

    4. februar 2019 | 13:17

    Kinezi su nasi strateski partneri i nasa saradnja se uvecava svakim danom.

  • Nebojsa

    4. februar 2019 | 13:09

    Podrska Rusije u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA