≫ 

Pretnje Dačiću su potvrda zločinačkog karaktera prištinskih političara: Podrška lideru SPS od stranačkih kolega

Oštra reakcija Vladana Zagrađanina posle skandaloznih Pacolijevih pretnji Dačiću

  • 0

Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije i narodni poslanik oštro je reagovao na direktne pretnje atentatom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću od strane predstavnika lažne države Kosovo.

- Ove nečuvene pretnje smrću, izrečene iz usta Bedžeta Pacolija na jednom međunarodnom skupu, samo su potvrda zločinačkog karaktera kosovskih političara i nasilničke ideologije i njihove lažne države, osnovane i zasnovane na terorizmu i kriminalu. To je jedini jezik koji oni razumeju - istakao je Zagrađanin.

On je napomenuo da prištinski političari, suočeni sa pravdom koja ih polako, ali sigurno sustiže, kao i sa velikim uspehom koji Dačić ostvaruje na međunarodnom planu kada je u pitanju povlačenje priznanja Kosova, a u nedostatku činjenica i argumenata da brane ono što je neodbranjivo '' uvek pribegavaju pretnji i sili, kao jedinog njima razumljivog načina rešavanja problema.

- Ovaj nezapamćeni diplomatski skandal, koji, čini se, prolazi neopaženo u očima međunarodne zajednice, Ivicu Dačića, kao ni Socijalističku partiju Srbije, ne može pokolebati ni odvratiti sa puta zaštite i očuvanja nacionalnih i državnih interesa Republike Srbije - ukazao je Zagrađanin.

Zagrađanin - Foto: Telegraf

PACOLI JE PREŠAO GRANICU CIVILIZOVANOG PONAŠANJA

Bedžet Pacoli prešao je svaku granicu civilizovanog ponašanja dirketno preteći smrću ministru Ivici Dačiću i to na sastanku pod okriljem Evropske unije, izjavio je potpredsednik SPS Aleksandar Antić povodom skandaloznog istupa ministra spoljnih poslova tzv. Kosova.

- Dužnost je čelnika EU da najoštrije osude ovakvo ponašanje funkcionera iz Prištine i da preuzmu deo odgovornosti za njegove istupe, makar na skupovima na koje ga poziva EU. Ovakvi i slični istupi predstavnika vlasti u Prištini, nažalost, nisu retki i samo govore o njihovoj velikoj frustraciji i otporu prema dijalogu i traženju kompromisnog rešenja, na čemu insistira Srbija - istakao je Antić.

On je napomenuo da je posebna oštrica Prištine usmerena prema šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću, pre svega zbog činjenice da je za vreme njegovog mandata veliki broj članica UN povukao priznanje Kosova i Metohije, što u Prištini ne mogu da mu oproste.

- Bedžet Pacoli je prešao granicu i njegova pretnja Ivici Dačiću ne sme ostati bez oštre reakcije međunarodne zajednice, a pre svega Evropske unije - zaključio je Antić.

Antić i Dačić - FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

VRLO SMO ZABRINUTI ZA NJEGOVU BEZBEDNOST

Ministarka bez portfelja i funkcioner SPS Slavica Ðukić Dejanović osudila je danas pretnje atentatom koje je Ivici Dačiću uputio ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli, ali i pretnje nasiljem dela opozicije u Srbiji, navodeći da je to nedopustivo.

- Dačić je koristio diplomatsku retoriku i pokušao da na pristojnom i državničkom nivou ponovo odškrine vrata dijalogu, što bi podrazumevalo ukidanje taksi, a dobio je jednu ozbiljnu pretnju zbog čega smo njegovi saradnici vrlo zabrinuti za njegovu bezbednost - rekla je Ðukić Dejanović Tanjugu.

Ona je osudila i pretnje nasiljem predstavnika dela opozicije u Srbiji, ističući da su vešala na Terazijama, koja su se pojavila tokom protesta u subotu, nedopustiva i da pokazuju da pojedinci prevaziđenim metodama žele da prave budućnost u Srbiji, kao i da su pretnje sinu predsednika Aleksandra Vučića u javnosti izazvale strašan otpor i osudu.

Kao jedan od događaja koji su uznemirili javnost pomenula je i hapšenje Srbina Zorana Ðokića na prelazu Jarinje u prisustvu sina.

- Iz dana u dan nema jenjavanja neželjenih ponašanja, nego se stiče utisak da ona prosto naviru i da preplavljuju porodice, koje počinju već da pričaju o tome i nema čoveka koji nije prenut tim događajem - rekla je Ðukić Dejanović.

Ona kaže da vlast treba da ima sluha za konstruktivne predloge i osude opozicije, ali da se u trenutku kada sugestija prerasta u pretnju više ne može govoriti o dijalogu vlasti i opozicije.

Izrazila je uverenje da će srpski državni organi povećati stepen bezbednosti najodgovornijih ljudi i svih građana, koje je pozvala da pruže i svoj doprinos.

Istakla je i da postoje legitimni načini na koje opozicija može da dođe na vlast.

- Mi bar imamo česte izbore, postoje apsolutno civilizacijski maniri i metode da se izmeri snaga i kvalitet ideja i jednih i drugih. Ali ne možemo prihvatiti da neko ko je nezadovoljan, na primer, ignoriše izlazak na izbore, a onda neposredno posle izbornih rezultata preti i izražava nezadovoljstvo na ulici - rekla je Ðukić Dejanović.

Ako neko ima poverenje građana, onda se do narednih izbora to mora poštovati, rekla je ministarka.

Na pitanje da li će izbori biti održani u prvoj polovini ove godine, odgovara da najavljena mogućnost ne znači da će ih biti.

- Mi smo od marta u izbornoj godini i ako se ne dogode sada, u rano proleće, biće u rano proleće sledeće godine a to je već sutra - kazala je Dejanović i dodala da će odluka biti odneta u skladu sa državnim interesima Srbije.

Slavica Đukić Dejanović - Foto: Tanjug/Danilo Peternek

PODRŠKA SOCIJALISTIČKE OMLADINE SRBIJE

U Bukureštu se na sastanku ministara spoljnih poslova dogodilo upravo ono o čemu je ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić ranije govorio, a to je da Priština nema institucije, kao ni mehanizme demokratije, već posežu za varvarskim metodama kojima su navikli da ostvaruju svoje interese, saopštila je Socijalistička omladina Srbije.

- Njihova nervoza, iskazana u pretnji lišavanja života ministra spoljnih poslova Srbije i predsednika SPS, Ivice Dačića na najbolji mogući način oslikava njihovu nemoć pred politikom istine i državničke i mudre borbe Dačića za srpske nacionalne interese i južnu srpsku pokrajinu - ističe se u saoštenju.

Socijalistička omladina Srbije postavlja pitanje međunarodnoj zajednici: Da li se, svojim nemim posmatranjem kontinuirane varvarske politike od strane Prištine, pokazuje da se sa tim metodama slaže, ili će se javnim ograđivanjem od iste staviti na stranu onih koji u 21. veku zastupaju politiku mira, prosperiteta i svih onih evropskih vrednosti za koje se između ostalih borio i srpski narod?

SINHRONIZOVANI NAPAD NA DRŽAVNE INSTITUCIJE

Forum žena Socijalističke partije Srbije ocenjuje da, u trenutku kada je Srbiji potrebna stabilnost za rešavanje važnih državnih pitanja, pre svega Kosova i Metohije za koje se predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić uspešno bori kao ministar spoljnih poslova, vrši sinhronizovan napad na državne institucije Srbije.

Sinhronizovanim delovanjem srpskih opozicionih partija i kosovskih vlasti pokušava se izazivanje destabilizacije političke scene Srbije, navodi se u saopštenju.

- Opozicione partije, umesto da se bore za nacionalne i državne interese naše zemlje organizuju proteste u Kosovskoj Mitrovici, bojkotuju parlament, tužakaju Srbiju u inostranstvu, mašu vešalima i prete porodici predsednika Aleksandra Vučića, kao što je i prećeno porodici Ivice Dačića - poručuju iz Foruma žena

S druge strane, ističu, kosovski funkcioner Bedžet Pacoli, na međunarodnom skupu u Bukureštu, preti smrću ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, na Kosovu se hapsi Zoran Đokić pred maloletnim sinom.

- Ali, svi ovi pokušaji im neće pomoći da destabilizuju Srbiju, jer ogromna većina građana stoji iza vladajuće politike i borbe za očuvanje nacionalnih i državnih interesa Srbije - zaključuje se u saopštenju.

Foto: Nikola Tomić

DOKAZ DA KOSOVO NIJE ODMAKLO DALJE OD TERORISTIČKO-KRIMINALNE IDEOLOGIJE 

Javno izrečena otvorena, nikad u diplomatskoj praksizabeležena skandalozna pretnja smrću koju je Ivici Daćiču uputio u Briselu Bedžet Pacoli jedemonstracija terorističkog koda koji, ako gameđunarodna zajednica ne osudi, postaje opasan presedanza stabilnost i mir ne samo ovog regiona nego Evrope i sveta.

Pretnje koje je izgovorio Pacoli, ministar jednogsamozvanog entiteta, dokaz su da Kosovo, za koje se zalažualbanski teroristi nije odmaklo dalje od terorističko-kriminalne ideologije, da je zarobljeno u rukamaterorističko-kriminalnih pojedinaca, koji odlučuju o sudbini naroda i dece koja žive na tom prostoru.

Ovo nisu obične pretnje, već je to na međunarodnoj sceniiskazana nedvosmislena i jasna demonstracija terorizmai kriminalno-terorističke politike kojom se poništavasvaka vrsta ljudskog razgovora, diplomatskom dijaloga i civilizacijskih vrednosti.

Dužni smo svi mi i međunarodna zajednica od koje tajmir zavisi da se zločinačkim namerama suprotstavimoda svojoj deci i budućim generacijama ostavimo boljuzemlju i čitavu civilizaciju u kojoj neće biti mesta zaterorističke pokliče.

Pacolijeve pretnje su deo politike usmerene protivnapora Srbije da se postigne istorijski dogovor sakosovskim Albancima, one su protiv svake politikezdravog

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA