≫ 

Bahtiri preti ratom iz južnog dela Mitrovice, Rakić odgovara: Ko dirne sever, dobiće adekvatan odgovor

Na izjavu gradonačelnika Južne Kosovske Mitrovice odmah se nadovezao predsednik Srpske liste

  • 8

Gradonačelnik Južne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri tvrdi da će "ako se dotakne grad Mitrovica", u okviru sporazuma između Prištine i Beograda, "doći do rata".

"Radio kontakt plus" prenosi da je Bahtiri ovo izjavio na skupu povodom obeležavanja 19 godina od ubistva 10 i ranjavanja 25 Albanaca u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prištinska "Gazeta ekspres" podseća da je Bahtiri inicijator i zagovornik ideje "jedinstvene Mitrovice", čemu se energično protive Srbi iz Severne Mitrovice i njihovi politički predstavnici.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija.

- Očekujem da Kfor i Euleks, u skladu sa svojim obavezama iz mandata koji im je poveren, povećaju budnost i preventivno deluju kako ne bi došlo do narušavanja mira i sigurnosti građana, jer ovakve opasne pretnje miru u ovom trenutku visokih tenzija može nepovratno da naruši krhku stabilnost koju smo kao predstavnici srpskog naroda odgovornim delovanje izgradili, u nemogućim uslovim - saopštio je Rakić.

On naglašava da, kao predstavnik srpskog naroda, poručuje da je mir najveća vrednost za koju se borimo.

- Mi nikada nismo i nećemo pretiti nikome, ali ako neko dirne u naše domove, u našu severnu Kosovsku Mitrovici onda će dobiti i adekvatan odgovor - istakao je predsednik Srpske liste.

VIDEO: Kfor obezbeđuje most u Kosovskoj Mitrovici

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža

    4. februar 2019 | 23:27

    E kad Rakić vateogasac kaže to je to! Daj bre ljudi ne ložite se, nema ništa od toga! Ne treba šiptarima rat da uzmu sever, samo ako hoće kupiće Sever Kosova kao i ovo južno!

  • trijak

    4. februar 2019 | 22:47

    Moze, i mi jedva cekamo ;)

  • Nikola

    4. februar 2019 | 22:47

    Čekamo vas spremni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA