Još uvek neizvesno: Lome se koplja u Njujorku zbog Kosova

Borba za 9 glasova

  • 1

Na sajtu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) sinoć je objavljena najava aktivnosti za utorak 5. februar, ali ne i za ostale dane u ovom mesecu.

Navodi se da će u 10 časova ujutru po lokalnom vremenu SB UN održati 8.457. zasedanje na kojem će na dnevnom redu biti "Održavanje međunarodnog mira i bezbednosti" i "Transnacionalni organizovani kriminal na moru kao pretnja međunarodnom miru i bezbednosti".

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je još neizvesno da li će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija 7. februara raspravljati o Kosovu, jer su SAD, Velika Britanija, Nemačka i Poljska bile žestoko protiv toga da se redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN o KiM nađe na dnevnom redu sednice.

Dačić na konferenciji za medije - Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Dačić je na konferenciji za novinare u ponedeljak rekao da prvi put u Savetu bezbednosti UN nije usvojen dnevni red, koji inače svakog meseca predlaže predsedavajući, što je, ocenjuje, neozbiljno za organizaciju poput UN.

On je objasnio da je sednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o redovnom izveštaju o KiM zakazana za 7. februar, ali da nije izvesno da li će na njoj biti reči o Kosovu, jer će se verovatno tek tog dana usvajati dnevni red.

- Teško da možemo da skupimo devet glasova da to bude na dnevnom redu, jer tu nema veta. Ali ne mogu ni oni da skupe devet glasova da ne bude - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    7. februar 2019 | 06:22

    Kakva lomljava,Klintona i njegovu suprugu i blera u hag,pvlacenje prinanja kosova i otplata stete koja je nanesena Srbima i Srbiji.To treba da bude podrzano u UN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA