Beograd i drugi gradovi u Srbiji da uče od Ljubljane: Vučić razgovarao sa Jankovićem (FOTO)

Ljubljana voljna da podeli iskustvo i projekte koji su pomogli da 2016. godine glavni grad Slovenije postane Zelena prestonica Evrope, kako bi se i Beograd kandidovao za istu titulu

  • 24

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, koji je nedavno započeo četvrti mandat na čelu slovenačke prestonice, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić i gradonačelnik Janković su izrazili nadu da će Beograd i Ljubljana, inače zbratimljeni gradovi, uspostaviti još čvršću saradnju.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je rekao da bi za Beograd i druge gradove u Srbiji bilo značajno da uče od Ljubljane i primenjuju slične projekte.

Gradonačelnik Janković je istakao da je Ljubljana voljna da podeli iskustvo i projekte koji su pomogli da 2016. godine glavni grad Slovenije postane Zelena prestonica Evrope, kako bi se i Beograd kandidovao za istu titulu.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dvojica sagovornika su konstatovali i da ekonomska saradnja Srbije i Slovenije dobro napreduje, izrazivši zadovoljstvo što se povećava obim investicija iz Srbije u Sloveniji, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    5. februar 2019 | 12:21

    Svaka pomoc, svaki savet nam je dobro doso.

  • Vladimir

    5. februar 2019 | 12:54

    Saradnja između Beograda i Ljubljane u poslednjih nekoliko godina je na zavidnom nivou i to treba nadograditi i još više učvrstiti.

  • Mita

    5. februar 2019 | 12:29

    Prijateljstvo i saradnja Srbije i Slovenije odlicno napreduje u veoma pozitivnom smeru sto je od velike vaznosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA