≫ 

Šta o kampanji "Budućnost Srbije" kaže Vučićev koalicioni partner SPS

- Ovde se govori o predsedniku Republike i ministrima u vladi. Nije toliko relevantno kojoj političkoj opciji pripadaju - rekao je Ružić

  • 42

Kampanja "Budućnost Srbije" koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić nije nikakva partijska ili predizborna kampanja, već promocija kvalitetnog rada vlasti, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave i funkcioner SPS Branko Ružić.

Ružić za TV Prva rekao da je ta kampanja veoma značajna, jer predstavlja refleksiju svega što su uradili Vlada Srbije i predsednik države i dodaje da će u događajima učestovati i ministri pa će, na primer, on i ministar rada sutra, za kada je najavljen početak kampanje, sa Vučićem učestovati na događaju u Aleksincu.

- Ovde se govori o predsedniku Republike i ministrima u vladi. Nije toliko relevantno kojoj političkoj opciji pripadaju - rekao je Ružić.

Ministar kaže da nije uveren da će izbori biti održani ovog proleća i dodaje da se u vladi radi i da niko ne govori o izborima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ističe da je SPS spremna za izbore, bez obzira što smatraju da je najzdravije da vlada "izgura" pun četvorogodišnji mandat budući da česti izborni ciklusi mogu da uspore reformski proces, te ukazuje da odluku o eventualnim vanrednim izborima treba da donese predsednik SNS Vučić.

Komentarišući istraživanje javnog mnjenja, prema kojem SPS ima 10 odsto podrške građana, Ružić kaže da veruje da je kapacitet i potencijal socijalista veći.

- Siguran sam da možemo da se borimo za veći procenat ukoliko dođe do izbora - rekao je Ružić i podsetio da su redovni izbori već sledeće godine i da se praktično "ušlo u izbornu godinu".

Govor mržnje i pretnje su neprihvatljivi

Povodom protesta dela opozicije i pretnji koje se mogu čuti, rekao je da su neprihvatljivi govor mržnje i pretnje predsedniku države i članovima njegove porodice.

Foto: Marko Jovanović

- To je za mene politička borba koja je plod deficita programa, ideje, želje da izađu pred građane i kažu šta su odgovori na vitalna pitanja u Srbiji. Oni to nemaju i zato posežu za tvrdom retorikom koja je ispod svakog nivoa - kazao je Ružić za TV Prvu.

On je rekao da na protestima ima i kulturnih poslanika i da "neki ljudi, koji ne umeju da igraju ulogu u filmu u kojem žele, nikada neće napraviti rezultat".

Građani će, istakao je Ružić, na izborima, bili oni vanredni ili redovni, dati ocenu o takvom ponašanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    6. februar 2019 | 16:05

    Pozvao bih predsednika da svrati u moju ulicu u Kragujevcu, da malo gazi blato i jase rupe, i da ga pitam kad ce novi jeftiniji zatvor u Kg-u posto je pun kriminalaca koje danas uhapse sutra puste, sramota potpuna

  • Giga

    6. februar 2019 | 10:26

    Buducnost Srbije je je slogan naseg predsednika!

  • Penzionerka iz Beograda

    6. februar 2019 | 11:45

    Lepa je ideja projekta koji za zadatak ima da predstavi sve što se radilo u proteklom periodu u opštinama u Srbiji, ali da izostane profesionalni učinak vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije, posebno na naplatnoj rampi autoputa kod Doljevca, kao i razvoj ekološkog rešenja kanalizacionog sistema “Beograda na vodi“.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA