Takse su prepreka dijalogu, Priština pod hitno mora da ih ukine: Skat na sastanku sa Anom Brnabić ponovio stav SAD

Kada je reč o situaciji na Kosovu i Metohiji, premijerka Brnabić je naglasila da je neophodno da Priština ukine takse kojima se krše odredbe CEFTA, kako bi se nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja

  • 4

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skatom o nedavnoj poseti SAD i mogućnostima proširenja saradnje, pre svega, u oblasti ekonomije.

Brnabić je istakla da je poseta SAD uverila da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje na polju obrazovanja i nauke i inovacija u poljoprivredi.

Kao dobar primer, navela je rezultate dogovora sa predstavnicima kompanije NCR, koja duži niz godina posluje u Srbiji, o izgradnji kampusa u Beogradu i proširenju poslovanja u našoj zemlji.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skatom-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Prema njenim rečima, izuzetno je važno da su investitori poput NCR zadovoljni poslovanjem u Srbiji i spremni za saradnju sa obrazovnim institucijama jer se, kako je navela, reforma ekonomije zasniva na znanju i inovacijama.

Kada je reč o situaciji na Kosovu i Metohiji, premijerka Brnabić je naglasila da je neophodno da Priština ukine takse kojima se krše odredbe CEFTA, kako bi se nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Ambasador Skat je podsetio da Sjedinjene Američke Države kontinuirano pozivaju vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije naglašavajući da su takse Prištine prepreka dijalogu-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ambasador Skat je podsetio da Sjedinjene Američke Države kontinuirano pozivaju vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije naglašavajući da su takse Prištine prepreka dijalogu.

On je dodao i da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost i napredak celog regiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    6. februar 2019 | 18:35

    Mi smo zemlja iz snova.Siptari na uveli taksu od 100 %,a ministar privrede jutros javlja da su nam prihodi,tri puta veci od planiranih u januaru mesecu.Velicanstveno,pod uslovom da su podaci istiniti.A ceneci ko nam je rekao,nemamo razlog za sumnju..

  • Milos

    6. februar 2019 | 16:41

    Covek koji se preziva Scott nikako ne moze da se zove Skat. To je pravilo njihovog a ne naseg jezika.

  • Tras

    6. februar 2019 | 22:27

    A hoće li se Ameri mešati u rat koji sledi sa Albancima?Nisu džabe Mađari gradili onoliki zid.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA