≫ 

Novi šamar Prištini! Ambasador SAD "udario" na Haradinaja: Ratni zločinci nemaju mesta u vladi

Vest da će Seljimi biti Haradinajev politički savetnik, potvrdio je u petak šef Haradinajevog kabineta, Avni Arifi

  • 10

Odluka premijera privremenih institucija u Prištini, Ramuša Haradinaja, da za političkog savetnika uzme Sulejmana Seljimija, podigla je buru u javnosti, a danas je reagovao i ambasador SAD, Filip Kosnet koji je zamerio postavljanje "osuđenog ratnog zločinca" na mesto savetnika u Vladi tzv. Kosova.

- Osuđeni ratni zločinci nemaju mesta u "Vladi Kosova". Lideri svih strana treba da prestanu sa podržavanjem takvih pojedinaca. Takva podrška dovodi u pitanje posvećenost Kosova vladavini prava - naveo je ambasador na Tviteru.

Vest da će Seljimi biti Haradinajev politički savetnik, potvrdio je u petak šef Haradinajevog kabineta, Avni Arifi.

Podsetimo, Sulejman Seljimi, bivši komandant OVK, iako je osuđen na Kosovu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, i još uvek izdržava kaznu (trenutno se nalazi na uslovnom otpustu zbog "dobrog vladanja") imenovan je za političkog savetnika premijera tzv. Kosova.

Otkako se nalazi na uslovnom otpustu, Seljimi je bio i gost u kabinetu kosovskog premijera i predsednika, koji Seljimija vide kao "generala slobode" i "živog heroja". Njegovo angažovanje u kabinetu kosovskog premijera još uvek nije izazvalo reakcije niti zvaničnika niti organizacija civilnog društva.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu saopštio da je počastvovan posetom "Generala slobode" i dodao da će "pravo i istina Kosova uvek biti pobednički".

Video: Dvojica OVK zločinaca otputovali u Hag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA