≫ 

Ljimaj i Ahmeti saglasni posle iznenade posete Briselu: Priština treba da nastavi dijalog sa Beogradom

Rekao je i da u ovom trenutku ne veruje Tačiju i smatra da ni, kako kaže, kosovski predsednik, kao ni drugi nosioci institucija u zemlji ne mogu da iznose pojedinačna mišljenja

  • 0

Fatmir Ljimaj, kopredsednik prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, izjavio je sinoć da Priština treba da nastavi taj proces, ali da nije u obavezi i da prihvati svaki sporazum koji joj bude ponuđen, prenela je GazetaExpres.

Učestvujući u emisiji "Presing", televizije T7, Ljimaj je ocenio da nema dileme da s tim u vezi postoje različita gledišta te da su, kako tvrdi, "dve od tri pozicije u dosadašnjem dijalogu nanele štetu Kosovu".

Zato je, kaže, svrha da se s tim u vezi postigne saglasnost, na čemu tim za dijalog i radi.

Ocenio je i da pojedinačni stavovi takođe ne pomažu Kosovu, a kao primer je naveo opciju korekcije granice za koju se zalaže kosovski predsednik Hašim Tači.

Prema Ljimaju, to je "savez Preševa sa Kosovom".

Rekao je i da u ovom trenutku ne veruje Tačiju i smatra da ni, kako kaže, kosovski predsednik, kao ni drugi nosioci institucija u zemlji ne mogu da iznose pojedinačna mišljenja.

Smatra i da Srbije ne doprinosi tvaranju uslova za nastavak dijalog.

- Mi kao Kosovo treba da idemo u dijalog. Međutim, ne moramo prihvatiti svaki sporazum koji nam bude ponuđen -kazao je Ljimaj.

I Špend Ahmeti, kopredsednik prištinskog tima za nastvak dijaloga sa Beogradom i lider opozicione Socijaldemokratske partije, zatražio je sinoć suspenziju nametnutih za 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH kako bi se, kao je rekao, dala šansa da taj proces bude nastavljen, prenela je GazetaExpres.

Ahmeti smatra da, u slučaju da dijalog ne uspe, takse treba vratiti.

U intervjuu za prištinski Javni servis, Ahmeti je rekao da je to rekao i premijeru Ramušu Haradinaju.

Smatra da je za odluku o suspenziji taksi potrebno jedinstvo svih političkih subjekata.

- Odluka o taksama je ispravna, ali nije dobro da Haradinaj u toj priči. Potrebna je koordinacija svih političkih subjekata i odluka o suspenziji bi trebalo da bude zajednička - kazao je Ahmeti.

On je najavio da će u utorak naredne sedmice parlamentu biti podnesena platforma za nastvak dijaloga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA