≫ 

Selaković o kampanji "Budućnost Srbije": Važno je što Vučić razgovara sa građanima

Dodaje da je "kruna sutrašnjeg dešavanja" polaganje kamena temeljca u Vranju za izgradnju jeftinih stanova

  • 45

Nikola Selaković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da predsednik kampanju počinje iz kraja Srbije koji je bio zapostavljen, gde se, kako kaže, nije brinula o privredi i standardu života.

- Ide da bi pokazao čitavoj Srbiji šta je to, naročito od 2014. do danas, što je urađeno. Mislimo da građani Srbije sa tim nisu upoznati dovoljno - istakao je generalni sekretar predsednika Srbije.

Dodaje da je "kruna sutrašnjeg dešavanja" polaganje kamena temeljca u Vranju za izgradnju jeftinih stanova.

- To su stanovi od 400 evra po kvadratu sa rokom otplate od 30 godine. To su stvari koje su važne. Važno je što predsednik razgovara sa građanima - napomenuo je Selaković.

Kako kaže, važno je da se Srbija probudi i da se u otvaraju male fabrike.

- To je davanje perspektive mladim ljudimada da tu ostanu, započnu posao, zasnuju porodicu - dodao je generalni sekretar predsednika.

Selaković je dodao da odluka o kampanji nije doneta iznenada jer, kako je rekao, "Vučić ne radi iznenada i ne donosi ishitrene poteze".

Foto: Predsedništvo Srbije

- Ovakve kampanje se vode i u drugim državama i važno je da građani vide šta je učinjeno zahvaljujući njima. Oni su nedvosmisleno podržali ovakvu vlasti koja sada pokazuje šta je uradila -rekao je Selaković.

Na pitanje da li je za kampanju "Budućnost Srbije" planiran novac u budžetu, Selaković je uzvratio kontrapitanjem: "Na šta mislite da je planiran novac kada predsednik obilazi svoju državu?".

- Sve što se toga tiče je transparentno - dodao je Selaković ističući da opozicija koja u kampanji vidi izbornu kampanju – vidi samu sebe.

Na konstataciju novinarke da se na osnovu onoga što je rekao može zaključiti da kampanja "Budućnost Srbije" nema veze sa eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Selaković je prokomentarisao: "Ja to nisam rekao".

- Znate da u SNS-u uvek postoje ljudi koji su za izbore, ali je predsednik taj koji donosi odluku jer je najsposobniji i najmudriji. Važno je da se vlast ponaša odgovorno - naglasio je generalni sekretar predsednika.

ZA SRBIJU VAŽNO DA SE U SB UN RASPRAVLJA O KOSOVU

Za Srbiju je od izuzetne važnosti da se u Savetu bezbednosti UN raspravlja o Kosovu i Metohiji, izjavio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, nakon što je na sajtu UN objavljeno da će sednica SB UN o Kosovu i Metohiji biti održana danas u Njujorku.

- Izuzetno je važno za Srbiju da se na najvišem svetskom forumu, u Savetu bezbednosti UN, koji je svojim rezolucijama, donošenim 1999. i 1998. godine, vezan za problem KiM, raspravlja o ovoj temi - rekao je Selaković za RTS.

On je dodao da je i sam saznao za sednicu na sajtu UN, gde je iznet plan aktivnosti Saveta bezbednosti.

- Nemamo razloga da ne verujemo u to jer je to zvanično glasilo i način oglašavanja same organizacije UN - rekao je Selaković.

On kaže da ne veruje da bi pre osam, devet ili 10 godina "u ovakvoj situacija", Srbija uspela da se izbori za raspravljanje na temu problema o Kosovu i Metohiji "na ovakav način, kao što urađeno danas".

- Mi kao država ostajemo posvećeni dijalogu, razgovorima o traženju rešenja. Mi istrajavamo u poziciji da razgovora neće biti dok se anticivilizacijske mere, kao što su takse od 100 odsto na plasman robe iz centralne Srbije, ne ukinu - poručio je Selaković.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srki

    7. februar 2019 | 09:26

    Gradjani će da čuju iz prve ruke.

  • Mirko

    7. februar 2019 | 10:46

    Jedini način da se izistinski poboljša život građana je da se obilazi teren i iskreno razgovara sa svim slojevima društva.

  • Alex

    7. februar 2019 | 09:46

    Odlicna prilika da se narod obavesti o napretku nase zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA