≫ 

Vučić povređenoj novinarki Dei poželeo brz oporavak: Nadam se da se drži i da će sve biti u redu (VIDEO)

Predsednik Srbije nalazi se u Aleksincu, gde je otpočeo kampanju "Budućnost Srbije"

  • 29

Aleksandar Vučić predsednik Srbije kratk se obratio javnosti u Aleksincu posle završenog skupa u okviru projekta "Norveška za vas - Srbija", jer, kako je istakao, nema vremena zato što žuri na sledeću lokaciju. On je dodao da će u Grdelici odgovarati na pitanja novinara, ali je ipak iskoristio priliku da se obrati voditeljki TV Pink koja je jutros doživela saobraćajnu nesreću Dei Đurđević.

- Brz i uspešan oporavak joj želim i da joj kažem da smo svi uz nju, Mladena Mijatovića i njenu majku. Nadam se da se drže i da će sve biti u redu - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije, inače je otpočeo kampanju "Budućnost Srbije", a na početku se zahvalio Norvežanima na pomoći, donacijama, na projektima na osnovu kojih naši ljudi uče da rade, da se osposobljavaju za buduća vremena...

- Drago mi je što smo na ovakav način krenuli u obilazak Srbije, da razgovaramo sa građanima i odgovornim ljudima na lokalu, da život građana učine neuopredivo boljim. I, nadam se još boljoj saradnji. Hvala im posebno na činjenici da na svaki način podržavju borbu protiv nasilja, od nasilja u porodici, do toga da smo koristili smo njihov novac za negu straih i zaštitu žena - rekao je Vučić i poželeo uspešan rad ambasadoru Norveške u Srbiji Arnu Sanes Bjernstadu.

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je istakao da je molio Norvešku za još para.

-  To mi je posao i još jednom Vas molim, ekselencijo, za još više novca, ali i brige i obuke koju možete da pružite ljudima u Srbiji - zamolio je predsednik.

Ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad izjavio je da projekat "Norveška za vas - Srbija" jeste program u kom se ne radi samo o novcu većo prijateljstvu i želji da se pomogne onim oblastima i opštinama u Srbiji koje zaostaju u razvoju.

- Ne može se porediti Srbija pre 20 godina i danas, vidi se veliki napredak, pre svega u ekonomskoj sferi i to posebno u većim gradovima. Sada smo želeli da se odmaknemo od ulica Beograda, Novog Sada, Niša ka delovima i opštinama Srbije koji zaostaju - rekao je Bjornstad novinarima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Te opštine se bore, kako je rekao, sa nasleđem prošlosti, imaju držvane kompanije koje ne mogu da opstanu, tu je i problem zagađenja, nedostatka investicija, kaže norveški ambasador.

- Ulazimo u male opštine kako bi one mogle same sebi da pomognu u tome se i sastoji ovaj program. Slično je bilo i u Norveškoj, gde je isto bilo manje razvijenih oblasti. Praktično sprovodimo program koji smo imali u Norveškoj - rekao je ambasador.

On se zahvalio Vučiću na dobroj saradnji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA