≫ 

Ako vam je Savet bezbednosti UN šarada, šta onda tražite tu? Vučić postavio jednostavno pitanje predstavnicima Prištine

Od njih na dnevnom nivou imamo više različitih izjava, da li treba da gledam u pasulj ili u nebo da vidim šta hoće - rekao je Vučić

  • 17

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da bez razgovora nema rešenja kosovskog pitanja, ali je istakao da je Srbija dovoljno jaka da i bez dogovora nastavi izgradnju bolje budućnosti.

Vučić je novinarima u Vranju, upitan da prokomentariše sinoćnu sednicu SB UN na kojoj je bilo reči o KiM, a koju je ambasadorka Kosova u SAD nazvala "šaradom", rekao da više ne zna šta predstavnici Kosova žele ni od Beograda, ni od sveta.

- Mislim da je pitanje ruskog ambasadora - šta traže tu ako im je sednica šarada, bilo logično. Meni nije neozbiljno i šarada kada idem u Brisel, UN, jer je ulog veliki. A ulog je mir i bezbednost, koji ljudi uzimaju zdravo za gotovo, budući da samo jedna iskra može da zapali region - rekao je Vučić.

Vučić u Vranju - Foto: Tanjug/ PREDSEDNISTVO SRBIJE

Vučić je rekao da Priština stalno menja izjave i poruke, za razliku od njega koji, kaže, svoje izjave ne menja, jer zna za šta se Beograd bori.

- Od njih na dnevnom nivou imamo više različitih izjava, da li treba da gledam u pasulj ili u nebo da vidim šta hoće - rekao je Vučić.

Istakao je, međutim, da bez dogovora i razgovora nema rešenja.

- Mi ne znamo šta oni hoće, šta hoće od nas, od sveta... Mi vodimo racionalnu, ozbiljnu i odgovornu politiku, politiku mira i postepenih koraka, približavanja do kompromisa. Ako to neko ne želi, dovoljno smo jaki da i bez dogovora nastavimo izgradnju bolje budućnosti za naš narod i građane - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA