≫ 

Vučić se izvinio vaterpolistima Crvene zvezde: Nismo smeli da pretpostavljamo da će proći bez incidenata (VIDEO)

Čuo sam se sa predsednikom Vaterpolo Saveza Srbije Viktorom Jelenićem i interesovao se za zdravlje naših momaka - rekao je predsednik Srbije

  • 70

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, oglasio se povodom napada na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu, i rekao da je država reagovala i učinila ono što je mogla, a to je protestna nota koju je danas uputila Hrvatskoj.

- Čuo sam se sa predsednikom Vaterpolo Saveza Srbije Viktorom Jelenićem i interesovao se za zdravlje naših momaka. Da budem racionalan, to što bih izbacio besa i žuči iz sebe, ne mislim da bi ni tim momcima pomoglo niti našem narodu -rekao je predsednik.

On je rekao da gotovo sa sigurnošću može da tvrdi da se to u Beogradu ne bi moglo dogoditi hrvatskim sportistima.

Čuo sam se sa predsednikom Vaterpolo Saveza Srbije Viktorom Jelenićem i interesovao se za zdravlje naših momaka-FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Prema njegovim rečima, Srbija i Hrvatska moraju zajedno, poštujući razlike i drugačiji pogled na prošlost, da pokušaju da grade drugačiju budućnost.

- Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da razumemo da bez naše saradnje, sa ovakvim uzimanjem naših ljudi sa Zapadnog Balkana sa zapadnoevropskog tržišta, nećemo moći da opstanemo. Nadam se da će u Hrvatskoj tu poruku razumeti. Mi smo za drugačije odnose spremni, a dok se to ne desi ovo što juče dogodilo sigurno neće biti jedini slučaj - dodao je Vučić.

- Danas imate hrvatskog odbornika koji ih provocira i pita "Kakvo je more u februaru?" Plašim se da ovako nećemo moći da opstanemo mi na Balkanu ukoliko se nesto ne promeni i da ovo nije poslednji slučaj - poručio je.

Predsednik Srbije je potom uputio izvinjenje našim sportistima zbog propusta procene rizika, jer, kako je rekao, nije traženo policijsko obezbeđenje, ali niko nije očekivao da će se ovako nešto desiti, jer je bila reč o jednoj u nizu utakmica.

- Izvinjavam se našim ljudima, jer smo loše procenili da je to uobičajena utakmica. Mislite da je to rutina, imamo zajedničke lige u košarci, nikad nije bilo problema, sad za vaterolo da bude problem...? Ko bi to verovao? Kao da se vratio Kranj od pre 16 godina - rekao je on.

VIDEO: Napadnuti vaterpolisti Zvezde u Splitu, jedan od njih spas tražio u moru

VIDEO: Napadnuti vaterpolista Zvezde vikao da je Crnogorac

VIDEO: Milojević: Vaterpolisti iz Splita igrali u gaćama Torcide utakmicu u Beogradu, i ništa im nije falilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    10. februar 2019 | 14:14

    Mi zaista gradimo drugačiju budućnost. Znamo da mladi hrvatski sportisti nisu krivi za egzodus koji je srpski narod doživeo, za "Oluju", zato ih primamo srdačno, kao sportiste. To bi moralo da se dešava i u Hrvatskoj.

  • Maja

    10. februar 2019 | 18:35

    Hrvati ovo u Srbioji nikada ne bi doziveli.

  • Marina

    10. februar 2019 | 15:03

    Hrvate ovako nešto nikad ne bi zadesilo u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA