≫ 

Žele novac, ali da ne rade: Martinović o bojkotu parlamenta od strane SzS

Martinović je kazao da je pre nekoliko dana poslanicima isplaćena plata i paušal, a da su “gospoda koja bojkotuju” taj novac primila, a danas se, kaže, niko od njih nije pojavio na sednici

  • 93

Bojkot Skupštine Srbije od poslanika koji pripadaju takozvanom Savezu za Srbiju pokazuje da oni nastavljaju sa starom praksom da bojkotuju svoje obaveze, ali ne platu i sve druge privilegije, rekao je danas šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i dodao da će naprednjaci sa koalicionim partnerima normalno nastaviti sa radom.

Martinović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije kazao da je pre nekoliko dana poslanicima isplaćena plata i paušal, a da su “gospoda koja bojkotuju” taj novac primila, a danas se, kaže, niko od njih nije pojavio na sednici.

Među njima su, ističe, Miroslav Aleksić (Narodna stranka), Balša Božović (DS), Dragoljub Mićunović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Narodna stranka), Marko Ðurišić (SDS), Gordana Čomić (DS)…

- Plata se ne odriču, paušala se ne odriču, oni samo neće da rade i vidi se da se taj Ðilasov pelcer dobro primio. To ih je on naučio da uzimaju pare, a da ne rade - rekao je Martinović i zaključio da je politika Saveza za Srbiju - dajte nam što više para i privilegija, ali bez obaveza.

Kako kaže, oni su postali toliko gramzivi da su izgubili kompas, a u prilog tome ide i to što su se danas ponovo upisali da su ušli u salu, a nisu, a naplatili su i putne troškove.

Martinović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao i da lideri takozvanog Saveza za Srbiju svakog dana govore o građanima, kako se smrzavaju, kako se solidarišu sa njima, a da im se niko od njih na protestima nije obratio, što je, kaže, nezabeleženo u političkoj praksi.

- Političari koji organizuju proteste se ne obraćaju, zato što se plaše da će narod nešto da im dobaci, kao što se desilo Ðilasu. Kada su ga pitali odakle mu pare, on ih je opsovao. Pošto ne smeju sami da se obrate narodu onda podmeću uvek iste glumce iz subote u subotu. I to je u redu ako će glumci biti predsednici vlade, ministri, međutim, oni se bore da budu ministri, a glumci su samo fasada, i to loša - rekao je Martinović.

Šef poslanika SNS ističe da političari koji su do 2012. godine bili na vlasti žele da se vrate i podsetio da je reč o Draganu Ðilasu koji je, kaže, uzeo 500 miliona evra, ili Vuku Jeremiću koji je uzimao stotine hiljade evra dnevnice za putovanja, a da ništa za državu nije uradio.

- Koja država je povukla priznanje za vreme Tadića i Jeremića. Nijedna. A za vreme Vucicća 14 njih je povuklo priznanje, i to bez naplaćivanja dnevnica - rekao je on.

Martinović se osvrnuo i na potez poslanice DS Aleksandre Jerkov koja je pozvala ministra Mladena Šarčevića da još jednom pogleda spisak profesora i saradnika fakuteta koji podržavaju protest.

On je rekao da je reč o "falsifikatu" budući da je za kratko vreme pronašao 35 imena na spisku koja se ponavljaju.

- Poštujemo svako ime i svačije misljenje, i Koste Čavoškog i Stevana lilića koji su se do juče međusobno optuživali da su nacionalisti, odnosno izdajnici, ali to je nešto drugo. Poštujemo svačije mišljenje. Ipak, spisak koji je okačila Jerkov je falsifikovan, jer se na njemu imena ponavljaju - rekao je Martinović.

Poslanici SNS - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Istakao je i da je "takozvani pisac" Marko Vidojković uvredio celokupnu univerzitetsku i akademsku zajednicu rečima da je Pravni fakultet "leglo pacova, kriminala, korupcije i da tamo sede nitkovi i banditi".

- Pitam ih je l'' to politika Saveza za Srbiju, da vređate ljude, da ih ponižavate, da pretite vešalima, da naplaćujete nerad, da bojkotujete sednice, ali ne i platu? Ni restoran ne bojktujete, bojktotujete samo rad. Zbog toga vas građani neće jer su videli kakvi ste. Bili ste takvi do 2012.godine, a sada ste gori nego što ste bili - rekao je Martinović.

On je istakao da SzS nema problem sa institucijama već sa narodom, jer ih narod neće, pa im je, kako kaže, "Vučić za sve kriv".

AKO HOĆE IZBORE, NEKA KAŽU

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) izjavio je i da je velika laž da izborni uslovi nisu fer, jer, kako je objasnio, Zakon o izboru narodnih poslanika je usvojen pre 19 godina i nije se menjao.

Martinović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su se pod istim izbornim uslovima formirale vlade i 2000, 2004, 2007, 2008. godine, a izborni uslovi su onima koji danas žele da se vrate na vlast bez izbora, počeli da ne valjaju 2012. godine, kada nisu mogli da formiraju vlast.

On je istakao i da su uslovi za pojavljivanje u medijima ostali isti, te da misli da je danas čak SNS diskriminisana po tom pitanju.

- Nikad više medijskog mraka nije bilo nego kad su oni bili na vlasti. I danas se vrte jedna ista lica na televizijama koja su osvojila pet i šest odsto podrške birača. Imate i nedeljnike na čijim se naslovnicama država upoređuje sa Aušvicom. Je l'' se zbog toga desilo nekom nešto - upitao je Martinović.

On je konstatovao da je Srbija zemlja u kojoj ima više demokratije nego u nekim zemljama u Evropi.

Martinović je poručio i da se vlast dobija i gubi na izborima, a ne na ulicama.

- Ako hoće izbore, neka kažu jasno i verujem da ćemo im izaći u susret. A ako neće, onda žele da dobiju vlast na neki drugi način, a ako vas interesuje koji je to način, pitajte njih. Da li žele da ponove krvavi scenario iz neke druge države? Ja mislim da to nije budućnost Srbije i da su Srbiji potrebni mir i stabilnost - rekao je Martinović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Au

    11. februar 2019 | 14:25

    Pa jel moguce da je Djilas kriv za sve. Smarate vise sa tim Djilasom,radite nesto u korist ovih gradjana. Nije ni cudo sto je narod izasao na ulice

  • Rastko

    11. februar 2019 | 14:20

    Nek im je redovna da ne vesaju i nas

  • Rastko

    11. februar 2019 | 14:16

    Ma plata im je OK oni se bune za drugu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA