Pohvala ambasadora Skata: Srbija je naš veoma važan partner (FOTO)

Naveo je da se Vašington zalaže za nastavak dijaloga i pomenuo zajedničko pismo kojim on i ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet ukazuju na potrebu ukidanja taksi

  • 93

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom o aktivnostima koje se odnose na proces evropskih intefracija (EI) Srbije, efektima i dinamici sprovođenja reformi, situaciji u regionu, bilateralnim odnosima dve države i ostalim važnim temama.

Ministar je informisala ambasadora o planovima koji se tiču evrointegracija, spoljno-političkog prioriteta Srbije. Navela je da očekujemo da, tokom rumunskog predsedavanja Savetom EU, otvorimo neka od poglavlja zas koja smo tehnički spremni.

Foto: Tanjug/ Filip Kraincanic

Ambasador Skat, istakao je snažnu podršku koja SAD pružaju procesu evropskih integracija Srbije.

Sagovornici su se složili da je Srbija postigla značajan napredak u procesu EI, kao i da treba da nastavi sa radom na ispunjavanju kriterijuma za punopravno članstvo u EU - posebno u oblastima vladavine prava, efikasnosti pravosuđa, javnoj administraciji i borbi protiv korupcije.

Foto: Tanjug/ Filip Kraincanic

Beograd je, zbog želje da se pronađe održivo rešenje, opredeljen za dijalog sa Prištinom i on će, precizirala je Joksimovićeva, biti nastavljen kada se ukine jednostrana odluka o uvođenju taksi na robu iz Srbije. Ona je ocenila da aktivnosti Prištine, ali i nekih drugih u regionu ne doprinose stabilnosti na kojoj Beograd insistira.

Ambasador Kajl Skat ukazao je da je Srbija veoma važan partner SAD i značajan činilac bezbednosti i regionalne stabilnosti. Naveo je da se Vašington zalaže za nastavak dijaloga i pomenuo zajedničko pismo kojim on i ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet ukazuju na potrebu ukidanja taksi. Skat je ohrabrio Srbiju da nastavi sa kontinuranim doprinosom regionaloij stabilnosti.

Ministar Joksimović zahvalila je na podršci i pomoći koju SAD, kao važan partner, pružaju Srbiji u procesu EI, posebno kroz konikretne projekte razvoja malih i srednjih preduzeća i lokalne samouprave. Ambasador je podvukao da će Sjedinjene Države, u želji da Srbija postane napredna i razvijena, nastaviti da podržavaju i pomažu proces EI naše države. Sagovornici su naglasili značaj sredstava koje su SAD do sada opredelile za pripremu Srbije za članstvo u EU, posebno ističući da je reč o bespovratmnim sredstvima i teničkoj podršci radi unapređenja standarda.

Foto: Tanjug/ Filip Kraincanic

Joksimovićeva i Skat, ocenili su da se odnosi dve države dobri i da postoji iskrena obostrana namera da budu još razvijeniji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joxa

    11. februar 2019 | 16:16

    Dobro je što je veći deo Amerike konačno za ukidanje nehumanih taksi.

  • Milica

    11. februar 2019 | 16:51

    Srbija postaje jako ugledna zemlja u svetu!

  • mija

    11. februar 2019 | 15:56

    Srbija je dokazala da moze biti pouzdan partner svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA