≫ 

Optuženi ratni zločinac napokon pred sudom u Hagu! Ibrahimaj dobio poziv Specijalnog suda

Ibrahimaj je 2011. godine u Haškom tribunalu za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije osuđen na šest godina zatvora

  • 0

Bivši general tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, Ljahi Ibrahimaj sledeći je koji je pozvan od strane Specijalnog suda za zločine OVK-a u Hagu.

On je potvrdio za KosovaPress da mu je uručen poziv od strane Specijalizovanih veća za mart ove godine, te je najavio da će ga tužilac ispitati.

- Primio sam poziv, organizujemo proceduru. Ići ću. Kao poslanik sam glasao protiv ovog suda zato što Kosovo i OVK ne zaslužuju ovaj sud. Ja sam glasao protiv, ali je većina poslanika kosovske skupštine glasala drugačije i ja poštujem glas većine i ići ću. Nije precizirano u kom svojstvu me je pozvao Specijalni sud - rekao je Ibrahimaj KosovaPressu.

Ibahimaj je odbio da kaže kog datuma će biti ispitan, kao i u kom svojstvu jer tvrdi da to nije precizirano. Ipak, rekao je da će svedočiti o nevinosti OVK.

- Neka jedno bude jasno – da nisam osramotio moje saborce i članove moje porodice koji su ubijeni, kada sam bio prvi put, neću ih ni ovaj put osramotiti. Ja ću OVK učiniti ponosnom - zaključio je Ibrahimaj.

Podsetimo, Ibrahimaj je 2011. godine u Haškom tribunalu za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije osuđen na šest godina zatvora.

Inače, proteklih nedelja je specijalni tužilac ispitao nekoliko OVK pripadnika na Kosovu, dok su samo Rustem Mustafa Remi, Sami Ljuštaku i Faton Mehmetaj putovali u Hag.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA