Srpska napredna stranka sledeće nedelje odlučuje o raspisivanju parlamentarnih izbora

Građani će skoro izvesno na izbore ako Vašington i Brisel ne ubede kosovskog premijera Haradinaja da ukine takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije

  • 83

Da li će na proleće biti održani parlamentarni izbori najverovatnije će biti odlučeno sledeće sedmice, za kada je najavljena sednica Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), piše današnja "Politika".

Kako list navodi, građani će skoro izvesno na izbore ako Vašington i Brisel ne ubede kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da ukine takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, što je uslov za nastavak briselskog dijaloga Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Politika" podseća da je na vezu nastavka briselskog dijaloga i izbora ukazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 18. januara, kada je rekao da, ako nema dijaloga, nema smetnji da se ide na izbore.

Ako bi SNS na eventualnim izborima "ubedljivom pobedom potvrdio mandat, onda bi predsednik Vučić dobio dodatni legitimitet u nastavku razgovora Beograda i Prištine do kojeg će doći kada privremene institucije ukinu trgovinsku blokadu", piše list.

Navodi se da su u redovima naprednjaka gotovo svi članovi Predsedništva i Glavnog odbora za raspisivanje izbora, a da su za njih spremni i koalicioni partneri SNS-a, Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića i Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića.

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA