Američki ambasador nenajavljeno kod Haradinaja: Raste pritisak SAD

Ono što je istakao je da njihov odnos ne može ništa da naruši, čak ni razlika u mišljenjima.

  • 19

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj sastao se sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom, posle čega je izjavio da su razgovarali o intenziviranju angažmana u osnaživanju samoproglašene države Kosovo u svim aspektima.

U postu na Fejsbuku Haradinaj je rekao da tzv. Kosovo ostaje odlučno u održavanju prijateljstva sa SAD. Međutim, nije precizirao da li se to odnosi na rešavanje nesuglasica po pitanju poreza na srpsku robu. Ono što je istakao je da njihov odnos ne može ništa da naruši, čak ni razlika u mišljenjima.

- Kosovo ostaje posvećeno održavanju prijateljstva i uvek je odano svom strateškom savezniku, Sjedinjenim Državama. Na redovnom radnom sastanku sa američkim ambasadorom u Prištini, Filipom Kosnetom, razgovarali smo o intenziviranju zajedničkih obaveza u jačanju Kosova u svim aspektima i unapređenju evroatlantskog programa naše zemlje. Bliska veza između Kosova i Amerike je nepovrediva, bez obzira na eventualnu razliku u mišljenjima - rekao je Haradinaj.

Podsetimo, SAD su ranije preduzele prve korake sankcionisanja prema tzv. Kosovu a uzrok je upravo bilo njihovo odbijanje da se ukine porez na robu iz centralne Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA