Odluka o vanrednim izborima u naredne 2-3 nedellje: Vučević naveo ključno pitanje kojim će se SNS rukovoditi prilikom odlučivanja

Podsetio je da je prošle godine i sam više puta javno govorio da SNS treba da razmišlja o tome da se ranije izađe na birališta, a uveren je i da ''velika većina u stranci razmišlja u tom pravcu''

  • 26

Srpska napredna stranka doneće odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji u naredne dve-tri nedelje na sednicama Glavnog odbora i Predsedništva stranke, kaže potpredsednik SNS Miloš Vučević i napominje da će se SNS po tom pitanju rukovoditi državnim, a ne stranačkim interesima.

- U naredne dve-tri nedelje biće održane sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS, koje će predsednik stranke zakazati u skladu sa našim Statutom. Na sednicama će se, između ostalog, razgovarati i o mogućim prevremenim izborima - rekao je Vučević za Tanjug.

Kako je naveo, ključno pitanje na tim sednicama biće situacija oko Kosova i Metohije, uzimajući u obzir državne, a ne stranačke interese.

Foto: European Forum Alpbach/Andrei Pungovschi

- Kada budemo odlučivali o izborima i sagledavali sve okolnosti, na prvom mestu biće državni interes, posebno imajući u vidu razvoj situacije oko KiM - istakao je Vučević.

Podsetio je da je prošle godine i sam više puta javno govorio da SNS treba da razmišlja o tome da se ranije izađe na birališta, a uveren je i da ''velika većina u stranci razmišlja u tom pravcu''.

- Naravno, moramo da prihvatimo i argumente predsednika Vučića, koji je obazriv kada je reč o izborima, jer državni interesi jesu i moraju biti iznad stranačkih. A posebno moramo biti obazrivi i strpljivi oko KiM' - smatra Vučević.

Foto: Marko Jovanović

Upitan o argumentima za održavanje vanrednih izbora, Vučević kaže da treba uzeti u obzir opštu situaciju u zemlji, zahteve opozicije, pritiske iz regiona, kao i ozbiljne pritiske oko KiM.

- Pre svega, treba da vidimo da li vlada i SNS imaju politički legitimitet - kaže Vučević, koji ukazuje i na razloge zbog kojih u ovom trenutku ne bi bilo dobro da se održe prevremeni izbori:

- Pitanje je da li bi izborna kampanja i izborni proces otežali našu situaciju oko KiM i međunarodne odnose, kao i unutrašnje investicione procese koji su pred nama - dodaje Vučević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    12. februar 2019 | 18:15

    Odlukom o donetim izborima ako ih bude pokazace se jos jednom cvrsta pobeda SNS-a.

  • srki

    12. februar 2019 | 17:52

    Odluka će se doneti uskoro.

  • Nadica

    12. februar 2019 | 16:26

    Bitno je kako ce sve uticati na drzavu i narod i to ce biti cena izbora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA