Totalni fijasko u Prištini! Nema dogovora ni oko jednog pitanja

Sastanak završen bez ikakvog dogovora

  • 4

Predstavnici privremenih prištinski institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa.

Kopredsedavajuci tog tima, Špend Ahmeti, izjavio je nakon sastanka da nema promena u stavovima o taksama od 100 odsto nametnutih na proizvode iz Srbije i BiH, a nema ni saglasnosti po pitanju predložene platforme za nastavak dijaloga sa Beoradom.

On je nakon sastanka sa Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Kadri Veseljijem i Fatmirom Ljimajem rekao da postoje nesuglasice, ali da će o tome odlučiti vlada, prenosi prištinski Ljajmi.

- Treba da budemo jedinstveni po pitanju taksi, ako to nismo hajde da ih ukinemo - rekao je Ahmeti.

Prema njegovim rečima, na sastanku koji je sazvao predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji razgovaralo se o platformi za dijalog sa Beogradom i pismu koji su američki zvaničnici uputili Haradinaju, Tačiju i Veseljiju.

- Nemamo konačan stav o platformi - rekao je on i dodao da tekst platforme neće biti poslat kosovskoj skupštini dok se ne usaglase.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    13. februar 2019 | 13:56

    Zavrnite im bre slavine i uvedite restrikciju struje!.. Vratite ih u kameno doba pa da vide!...

  • zoran

    13. februar 2019 | 14:31

    Tako je to kad mafijaski kartel "kupi"drzavu pa okrene ledja "gazdi".Umesto da sede u Hagu oni vode "drzavu",da nije tragicno bilo bi smesno.Sto pre uci u savez sa Rusijim i resiti stvar.

  • Odin

    13. februar 2019 | 14:26

    Ne budimo naivni. Oni su dobri su izvršioci tuđih zamisli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA