≫ 

Premijerka Brnabić odgovorila kako se finansira kampanja "Budućnost Srbije"

- Pravi se tema od nečega što nije tema. Ne znam kakvo je posebno finansiranje potrebno za tu kampanju - rekla je Brnabić

  • 24

Kampanja "Budućnost Srbije", koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, finansira se u skladu sa ustavnim ovlašćenjima Vlade Srbije i predsednika države, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da ni u jednoj normalnoj zemlji takva kampanja ne bi bila tema.

Brnabić je rekla da je posao predsednika države, ako želi odgovorno da obavlja svoju dužnost, da obilazi zemlju i razgovara sa građanima i privrednicima, kao što to čini Aleksandar Vučić.

To je, ističe, suština i srž demokratije.

Foto: Tanjug/ PREDSEDNISTVO SRBIJE

- Pravi se tema od nečega što nije tema. Ne znam kakvo je posebno finansiranje potrebno za tu kampanju - rekla je Brnabić, nakon obilaska Direkcije za nacionalne referentne laboratorije u Beogradu, odgovarajući na pitanje novinara da li se kampanja "Budućnost Srbije" finansira iz budžeta.

- Da li bi u Italiji neko pitao da njihov predsednik ide i razgovara sa građanima. Pitate me za nešto što je posao predsednika - rekla je Brnabić.

Ona je pohvalila to što će predsednik obići više od 100 lokalnih samouprava i čuti probleme građana i dodala da će nakon toga svi zajedno sesti i razgovarati kako da te probleme reše.

HARADINAJU SE NE MOŽE VEROVATI

Brnabić je izjavila da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute, ali i primetila da Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća.

Ona je to rekla komentarišući najave da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj spreman da na dnevni red sednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi na robu iz Srbije, ako to neko od ministra predloži.

- Nadam se da će pitanje taksi uskoro biti rešeno, ali Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da verujemo da ono što obeća, i ispuni. Iskreno se nadam da će takse biti ukinte, ne samo zbog privrede, već i zbog nastavka dijaloga Beograda i Prištine - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/AP

Premijerka je upitala i ko će Srbiji i proizvođačima iz centralne Srbije nadoknaditi gubitke i kada se ukine odluka o taksama, koja je, podsetila je, u suprotnosti sa CEFTA sporazumom.

Brnabić se zahvalila svim partnerima, uključujući i pismo koje je stiglo iz SAD, u kojem se kaže da takse na robu iz centralne Srbije predstavljaju kršenje svih sporazuma i suprotne su svim vrednostima povezivanja i saradnje, kao i regionalnoj stabilnosti.

- Ovo traje dugo i svaki dan je novi udar na privredu Srbije i regionalnu stabilnost - zaključila je Brnabić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    13. februar 2019 | 15:01

    Kampanja Budućnost Srbije, našeg predsednika i premijera Vlade je organizovana potpuno u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

  • Miki

    13. februar 2019 | 15:00

    Vucic krenuo da obilazi svoj narod!!

  • dada

    13. februar 2019 | 15:11

    Sve je uradjeno u skladu sa zakonom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA