≫ 

Sastanak Haradinaju iza leđa: Tači razgovarao sa američkim ambasadorom

Tači je rekao i da je partnerstvo i prijateljstvo Prištine sa SAD od vitalnog značaja za tzv. Kosovo

  • 11

Ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, i predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, saglasili su se danas da je od vitalnog značaja uklanjanje svih prpreka za nastavak dijaloga sa Srbijom.

- Kosovo i Sjedinjene Države imaju zajedničke vrednosti, principe i ciljeve. U ovom slučaju, naš zajednički cilj je da se izgradi mir i stabilnost na Kosovu i u regionu kao preduslov za razvoj prosperiteta naše zemlje. Ključ za postizanje mira je mirovni sporazum, sveobuhvatni i konačni između Kosova i Srbije - rekao je Tači, saopšteno je iz iz njegovog kabineta.

Tači je rekao i da je partnerstvo i prijateljstvo Prištine sa SAD od vitalnog značaja za tzv. Kosovo.

- Sve što je Kosovo postiglo do sada treba da zahvalimo sveobuhvatnoj podršci SAD - rekao je Tači, navodi se u saopštenju.

Ambasador Kosnet prosledio je juče pismo američke administracije liderima prištinskih institucija kojom je još jednom zatraženo ukidanje stopostotno povećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH, što bi otvorilo put za nastavak dijaloga i postizanje sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA