≫ 

Ambasadorka Kine donela Vučiću važno pismo predsednika Sija (FOTO)

Povodom Dana državnosti, dozvolite mi da u ime Vlade NR Kine, kineskog naroda i svoje ime uputim srdačne čestitke i lepe želje - navodi se u čestitki

  • 7

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Narodne Republike Kine u Srbiji Bo Čen, koja mu je uručila čestitku predsednika Sija Đinpinga povodom Dana državnosti Republike Srbije.

U čestitki se kaže:

- Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime Vlade Narodne Republike Kine, kineskog naroda, kao i u svoje ime, Vama i prijateljskom narodu Republike Srbije uputim srdačne čestitke i lepe želje.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

- Sa zadovoljstvom konstatujem da se zajedničkim naporima odnosi Kine i Srbije poslednjih godina snažno razvijaju, međusobno političko poverenje neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima nastavlja da se razvija, a sve to u istinsku korist naroda naših dveju zemalja. Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa Narodne Republike Kine i Republike Srbije i spreman sam da sa Vama ulažem napore, da zajedno podstičemo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije ka stalnom napretku, kako bi još više doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda - navodi se u čestitki.

Predsednik Si je poručio predsedniku Srbije da je dobrodošao da u aprilu ove godine učestvuje na Drugom forumu međunarodne saradnje "Pojas i put" tokom čijeg trajanja će se njih dvojica sastati u Pekingu.

- Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje - stoji u poruci predsednika Kine.

Čestitka predsednika Sija Đinpinga povodom Dana državnosti Republike Srbije-Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je zahvalio na čestitki i rekao da u Srbiji izuzetno cenimo kinesku državu i kineski narod. On je istakao da se raduje i divi uspesima Kine, koje, uz odgovornu politiku i snažno liderstvo predsednika Sija, postiže na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Predsednik Vučić je takođe rekao da ima veliko poverenje u predsednika Sija, jer, u razvoju bilateralnih odnosa naših dveju zemalja, iskreno poštuje nezavisnost Srbije.

Ambasadorka Čen je rekla da će predsednik Vučić tokom Drugog foruma međunarodne saradnje "Pojas i put", ponovo imati priliku da sa predsednikom Sijem razgovara i o novim, konkretnim projektima bilateralne saradnje.

Ona je prenela da Kina veoma ceni spoljnu politiku Srbije i njenu podršku, istakavši još jednom postulate kineske spoljne politike o poštovanju ravnopravnosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, i pravu svake zemlje da izabere svoj razvojni put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    14. februar 2019 | 13:23

    Nakon čestitke od Putina, stigla je i od predsednika Kine, od Sija. Srbija ima za prijatelje najjače zemlje sveta. To je postigla marljivim radom i doslednom politikom koju vodi.

  • wa

    14. februar 2019 | 12:52

    Kineske investicije jako potrebne Srbji!

  • marija

    14. februar 2019 | 12:57

    Srbija ce nastaviti dobru saradnju i odnose sa Kinom i jos vise uvecavati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA