Čanak ne prihvata poziv SzS na bojkot parlamenta: Nema smisla

Parlamentarni život služi tome da bi se nešto događalo, a ne da se prave skandali i prukupljaju jeftini politički poeni, da se od toga prave vesti - rekao je Čanak

  • 1
Nenad Čanak Canak Foto: Milena Đorđević

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da se ta stranka neće odazvati pozivu Saveza za Srbiju i pojedinh samostalnih poslanika na bojkot rada parlamenta i ocenio da bi to imalo pun smisao i razlog samo onda kad nema nijednog drugog načina za borbu.

- Parlamentarni život služi tome da bi se nešto događalo, a ne da se prave skandali i prukupljaju jeftini politički poeni, da se od toga prave vesti. Svaka inicijativa koja bi se okupila oko interesa građana bila bi podržana od svih u skupštini, i onda to ima snagu - rekao je Čanak za TV Prva.

Prema njegovim rečima, situacija da se ne radi ništa konkretno, a tvrdi da je to neki politički potez - nema smisla.

Čanak - Foto: Milena Đorđević

Čanak je podsetio i da je LSV tražio da u Skupštini Srbije bude održana sednica posvećena AP Vojvodini jer se, istakao je, o problemima u AP Vojvodina nedovoljno govori.

- Imamo probleme vezano za to što nije donet zakon o finansiranju, što je ustavna obaveza, zatim Vojvodina je u ozbiljnom ekonomskom problemu koji traje godinama, veliki broj ljudi se iseljava... Hoćemo da vidimo o čemu se radi i zašto bar jedna sednica Skupštine Srbije nije posvecehena tome - lider LSV.

Poslanici iz Vojvodine, dodao je, imaju "obavezu da bar postave ta pitanja i zatraže od Skupštine Srbije da o svom delu teritiorije progovori neku reč".

Govoreći o tome što je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš prethodnih dana spomenuo uvođenje sankcije Rusiji, Čanak navodi da je on govorio "u jednom uzanom političkom smislu".

- Lično mislim da bi uvođenje sankcija Rusiji u ovom trenutku bilo dosta neoprezan potez s obzirom na veliku zavisnost od energenata iz Rusije i kvarenje odnosa bi moglo da bude štetno za Srbiju kao državu u celini. Treba razlikovati politički razlog približavanja EU od konkretnih političkih interesa države Srbije i njene ekonomije - istakao je Čanak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    15. februar 2019 | 13:59

    Tacno je Nenade,da se u Parlamentu donose odluke,zakoni,dijalozi..Ali u Skupstini,koja bi trebala biti jednaka za sve.Kako sada nema po nekoliko stotina fotokopiranih amandmana?Dabse poslanici opozicije vrate,vratila bi se i stara praksa.Svestan si i ti toga,ali neki drugi interesi,odbacuju i negiraju svesnost..Dokle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA