Jeremić tvrdi da ga ne zanimaju funkcije

Jeremić je dodao da sebe čak ni na mestu predsednika Narodne stranke ne vidi unedogled

  • 24

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je da "lično više nije zainteresovan" za funkcije, jer ih je u prošlosti imao na pretek i da ne namerava da bude član vlade nakon promene režima.

- Sasvim sam zadovoljan time što sam dobio poverenje ljudi koje izuzetno cenim da budem na čelu Narodne stranke, za koju sam siguran da će u bliskoj budućnosti biti najsnažnija politička organizacija u Srbiji - stranka modernog desnog centra, kakve postoje u uređenim zemljama savremene Evrope - rekao je Jeremić u intervjuu za "Nedeljnik".

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije i bivši predsednik Generalne skupštine UN, dodao je da sebe čak ni na mestu predsednika Narodne stranke ne vidi unedogled, prenela je Narodna stranka.

- Štaviše, smatrao bih svojim uspehom i doprinosom demokratiji u Srbiji ako me neko na tom mestu nakon najviše dva mandata zameni, i ostvari bolje rezultate - rekao je Jeremić.

Jeremić - Foto: Telegraf

Upitan da li podržava "ideju 'Nedeljnika' o 'kumulativnom ograničenju'" mandata na osam godina za obavljanje funkcija predsednika Srbije, premijera i predsednika parlamenta, Jeremić je odgovorio da bi to bilo "izuzetno blagotvorno".

Jeremić je naveo da će, kada uskoro energija građana koji protestuju širom Srbije dovede do promena, nastupiti važan prelazni period u kojem će, po Sporazumu sa narodom, biti uspostavljena nestranačka vlada uglednih stručnjaka.

- Ogromna je odgovornost na SZS, nesumnjivo najznačajnijem opozicionom akteru, da se očuva jedinstvo onih koji protestuju, kao i da se njihovo nezadovoljstvo pretoči u konkretne korake koji će dovesti do promena. Februar će za to biti ključan - rekao je Jeremić.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    14. februar 2019 | 13:28

    Ko li jos veruje ovom Jeremicu...

  • Goran

    14. februar 2019 | 13:14

    Samo funkcije zanimaju Jeremića i ne bira sredastva kako da dođe do funkcija.

  • Rastko

    14. februar 2019 | 13:03

    Bez'te deco s'prozora da vas ovaj ne iskvari pogledom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA