≫ 

Sporazum o izručenju između Srbije i SAD važan za jačanje odnosa dve države: Ambasador na sastanku sa ministarkom Kuburović (FOTO)

Ministarka Kuburović i ambasador su se saglasili da SAD posredstvom USAID-a i Ambasade SAD u Srbiji kontinuirano podržava unapređenje vladavine prava i borbu protiv korupcije u Srbiji

  • 3

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala sa danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skatom, sa kojim je razgovala o podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji u domenu unapređenja rada pravosuđa, saopštilo je Ministarstvo.

Ambasador Skat pozdravio je današnje ratifikovanje Sporazuma o izručenju između Srbije i SAD od strane Narodne skupštine, koji su ministarka pravde i on potpisali još 2016. godine i istakao da je taj sporazum važan za jačanje odnosa dve države.

Ministarka Kuburović i ambasador su se saglasili da SAD posredstvom USAID-a i Ambasade SAD u Srbiji kontinuirano podržava unapređenje vladavine prava i borbu protiv korupcije u Srbiji.

Ministarka pravde je navela da SAD veliku pomoć jačanju efikasnosti pravosuđa pruža Srbiji kroz USAID-ov projekat „Vladavina prava“, čiji su eksperti izradili i prvi radni tekst nove Nacionalne strategije unapređenja rada pravosuđa u Srbiji, koji predstavlja osnovu za dalji rad članova radne grupe.

Kuburović i Skat - Foto: Ministarstvo pravde

Ona je navela da će uskoro biti izrađen prvi nacrt te strategije, nakon čega će biti pozvana stručna javnost i civilni sektor da se uključe u dalje unapređenje teksta nacrta.

Pored navedenog, ministarka Kuburović je navela da navedeni USAID projekat pomaže Ministarstu pravde i kada je reč o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, kao i u jačanju kapaciteta Državnog pravobranilaštva.

Govoreći o borbi protiv korupcije, ambasadar je pozitivno ocenio rezultate rada novih antikorupcijskih centara (formiranih po osnovu Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije) i ukazao da SAD daju podršku borbi protiv korupcije i kroz organizovanje stručnih obuka za sudije i tužioce, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    14. februar 2019 | 12:38

    SAD SRPSKE SLUGE DA ZAHTEVAJU IZRUCENJE OLBRAJTOVE I KLINTONA ,VESLI KLARKA ZA RATNI ZLOCIN POCINJEN NAD SRBIJOM 1999...

  • Aca

    14. februar 2019 | 12:43

    Tako je Klark prvi pa Klinton zlo od ljudi ne zna se ko je gori!I ko nas je vise unistio!

  • Др

    14. februar 2019 | 13:05

    Важи, ево ми вама да испоручимо ове Шиптаре, а ви вадите очи са њима!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA