Ponašam se u skladu sa Ustavom i zakonom, predsednik ima pravo da kaže šta misli: Vučić o kampanji "Budućnost Srbije"

- Predsednik valjda ima svoju glavu, ni o kakvom kršenju nije reč. Moje je da mislim svojom glavom i da odgovaram na pitanja. Nisam znao da ste vi sudija Ustavnog suda i da presuđujete da li kršim Ustav, ali vi dajete sebi i to pravo - rekao je Vučić

  • 27

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je predsednik svih građana i da se trudi da učini Srbiju boljim mestom za život za sve, ali da ima pravo na svoj stav i mišljenje.

- Ako predsednik ne bi imao pravo da kaže šta misli onda bi to bila zemlja za koju nisam čuo da postoji u savremenom svetu - rekao je Vučić.

On je tako uzvratio na komentar novinara Insajdera da tokom kampanje Budućnost Srbije koristi poziciju predsednika Srbje i prekoračuje ovlašćenja tako što se u svojim nastupima obračunava sa političkim protivnicima, iako je predsednik svih građana.

- Čini mi se da se ponašam ne samo u skaldu sa Ustavom i zakonom, već i onako kako to većina građana Srbije želi da radim - vredno, marljivo, pošteno i odgovorno. I da se trudim da našu zemlju učinim boljim mestom za život - istakao je Vučić.

On je naglasio da je predsednik i građana koji ne glasaju za SNS, da i njima pomaže i govori šta misli.

- Predsednik valjda ima svoju glavu, ni o kakvom kršenju nije reč. Moje je da mislim svojom glavom i da odgovaram na pitanja. Nisam znao da ste vi sudija Ustavnog suda i da presuđujete da li kršim Ustav, ali vi dajete sebi i to pravo - rekao je Vučić.

Naveo je da svi mogu da vide kolike su promene u Srbiji i da postoje politički protivnici koji ne mogu da se pohvale onim što su radili ranije, jer su otimali i pljačkali.

Foto: Predsedništvo Srbije

- Ne mogu da se pohvale ni svojim idejama, jer ih nemaju, osim kako mene da sklone. Moram i o tome da govorim, ja nisam čovek koji će da ćuti na neistine i napravdu, već ono što mislim. Ako predsednik ne bi imao pravo da kaže šta misli onda bi to bila zemlja za koju nisam čuo da postoji u savremenom svetu - rekao je Vučić.

Naglasio je da o demoktratskom kapacitetu naše zemlje govori i to što novinari mogu da mu kažu u lice nesmetano sve što misle i pitaju šta žele, dok za vreme predsednika Borsa Tadića i predsednicima pre njega niko, ističe, tako nešto nije mogao da kaže u lice, jer bi im bio zabranjen ulaz na konferencije, otet mikrofon ili bi bili prekinuti.

- Ja sam vam na najljubazniji način odogovorio - dodao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je građanima Srbije praznik Sretenje.

- To je veliki dan u istoriji srpskog naroda, ne samo vezan za Prvi srpski ustanak, već i za donošenje jednog od najmodernijih Ustava prve polovine 19. veka. Imamo šta da proslavimo, mislim da smo prošle godine napravili velike i značajne rezultate - rekao je Vučić.

Kaže da zna da građani nikada neće biti zadovoljni.

- Video sam mnogo ljudi koji teško žive, ali i oni vide pomake i znaju da stvari idu ka boljem. Nadam se da ćemo sledeće Sretenje dočekati u još boljem raspoloženju - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hana

    15. februar 2019 | 07:20

    Narod vidi, narod zna koliko je Aleksandar Vučić učinio za ovu zemlju, kojilo se trudi da od Srbije napravi bolje mesto za život.

  • Dakki

    15. februar 2019 | 07:55

    Predsednik uvek postuje zakon.

  • maka

    14. februar 2019 | 23:59

    Gradjani Srbije su svedoci vrednog i uspesnog zalaganja predsednika Vucica za bolje sutra Srbije i njenih gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA