Kasni telefonski razgovor Vučića i Mogerini: Takse nepremostiva prepreka u dijalogu

Predsednik Vučić je ponovio i da Srbija vodi odgovornu politiku i da se nije opredelila za recipročne mere

  • 1

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je ponovio čvrst stav da dijalog može biti nastavljen samo ukoliko Priština ukine takse na robu iz Centralne Srbije. On je naglasio da jednostrane mere Prištine predstavljaju ne samo nepremostivu prepreku u dijalogu, već i pretnju stabilnosti u regionu. Predsednik Vučić je ponovio i da Srbija vodi odgovornu politiku i nije se opredelila za recipročne mere, nadajući se da će razum prevladati.

Predsednik Vučić je šefici evropske diplomatije Mogerini ukazao i na to da je platforma za nastavak dijaloga, koja je usvojena u Prištini, u stvari platforma protiv dijaloga i da bi bilo poštenije da kažu da nisu za dijalog uopšte, jer ono što su napisali ne ostavlja prostora za kompromis.

Predsednik Vučić je visokoj predstavnici EU zahvalio što čini sve da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ксенија

    17. februar 2019 | 09:51

    Баш лепо да признање независности није непремостива препрека. За таксе ћемо већ некако, важно је да независност није битан проблем.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA