≫ 

Vidim, Srbija je i dalje snažna! Kratak susret Vučića i Džozefa Bajdena u Minhenu i snažna podrška SAD nastavku dijaloga (FOTO)

Predsednik Srbije je imao brojne bilateralne razgovore, u čijem središtu je bilo pitanje rešavanja probema Kosova i Metohije

  • 94

Poslednjeg dana 55. Minhenske konferencije o bezbednosti, koja je okupila najviše političke i ekonomske lidere iz celog sveta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je imao brojne bilateralne razgovore, u čijem središtu je bilo pitanje rešavanja probema Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije sastao se danas, poslednjeg dana Minhenske bezbednosne konferencije, sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom s akojim je dogovoreno unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblastima visoke tehnologije i softvereske industrije.

 

On je, između ostalih, imao sastanke sa delegacijama Kongresa SAD, nemačkog Bundestaga, ali i predsednikom Moldavije, šefom nemačke diplomatije Hajkom Masom, te i evrospkim komesarom Johanesom Hanom.

On je imao kraći susret i sa bivšim potpredsednikom SAD, Džoom Bajdenom, posle kog je poručio da je američki diplomata još jednom potvrdio podršku nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

- Vidim, Srbija je i dalje snažna - stoji u opisu objave na Instagramu.

Predsednik razgovarao je danas i sa predstavnicima organizacije Atlantski savez, čime je završio učešće na 55. Mihnenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Vučić je juče učestvovao i na panel diskusiji "Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedna korak nazad", koju je vodio „šef" Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger, a na kojoj su još govorili komesar Han i Hašim Tači.

Video: Vučić: Biće mnogo gore ako ne nađemo rešenje za Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana Z.

    17. februar 2019 | 18:55

    Srbija će biti još snažnija sa predsednikom koji je vodi.

  • Milanka

    17. februar 2019 | 18:22

    Moze se reci da je to priznaje da Srbija danas jeste odgovornija i jaca zemlja nego sto je nekada bila.

  • Mija

    17. februar 2019 | 18:37

    Srbija je sve snaznija i snaznija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA