Ambasador SAD uputio čestitku Kosovu povodom 11. godišnjice samoproglašene nezavisnosti (VIDEO)

Ambasadror se na kraju poruke obratio na srpskom jeziku i poručio kratko "Živeli"

  • 11
Filip Kosnet

Printskrin: Youtube/U.S. Embassy Pristina Kosovo

Ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, uputio je čestitke Kosovu povodom 11. godišnjice samoprogalašene nezavisnosti.

U video poruci građanima, Kosnet kaže da je “blisko partnerstvo između Sjedinjenih Država i Kosova donelo koristi obema zemljama", i da ne sumnja da će to partnerstvo biti nastavljeno I u budućnosti.

- Kosovo je sada ušlo u drugu deceniju svoje Deklaracije o nezavisnosti. Sada je odgovornost naroda Kosova da drže svoje lidere odgovornim za korake uspeha - naveo je.

 

Dodao je da često čuje da građani Kosova žele mir, pravdu i prosperitet, te da veruje da Priština ne može da ignoriše te želje.

- Za postizanje mira potreban je sveobuhvatni sporazum sa Srbijom koji će rezultirati uzajamnim priznavanjem - kaže Kosnet.

- Da bismo to postigli potrebno je odgovorno vodstvo, uključivanje građana i odlučnost da svi građani budu jednaki bez obzira na pol, religiju ili pripadnost - poručio je.

- Siguran sam da će ljudi na Kosovu biti na pravom putu, a Sjedinjene Države će biti blizu vas - naveo je Kosnet u čestitki za dan tzv. kosovske nezavisnosti.

Ambasadror se na kraju poruke obratio na srpskom jeziku i poručio kratko:

- Živeli!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    17. februar 2019 | 15:41

    Nije ovo SRAMOTA amerikanaca jer oni su i bombardovali 1999 Srbiju a potom vojno i silom okupirali juznu Srbiju Kosovo i Metohiju i vojna i politicka logistika su stvaranje albanske OVK drzave na tlu juzne Srbije. Najveca BRUKA I TESKA POVREDA USTAVA SRBIJE je sto vlada Srbije NI DA PISNE.... PRVO vlada Srbije je morala zahtevati od USA da se zatvori nelegalna i protivno Ustavu Srbije ambasada u Pristini jer USA ima ambasadu u Beogradu DRUGO ako USA javno cestita albanskim OVK teroristima za NEZAVISNOST takvi nisu Srbiji potrebni ni kao PRIJATELJI NI KAO PARTNERI i vlada Srbije je OBAVEZNA PRENMA USTAVU SRBIJE PROTERATI USA AMBASADORA U BEOGRADU zbog americke saradnje sa albanskim OVK teroristima i zbog nepostovanja Ustavnog i teritorijalnog suvereniteta Srbije Licno bih zeleo da Putin vojnom Ruskom silom uspostavi Ustavni poredak Srbije jer imamo nesposoban drzavni vrh Srbije !

  • Nikolas

    17. februar 2019 | 11:52

    AMERI CESTITAJU ALBANCIMA NEZAVISNO KOSOVO I DAJU PODRSKU SRBIJI I SRBIMA!!! BAS NAS CENE- RECE AMEROFILI!!!

  • Giga

    17. februar 2019 | 12:24

    Vaša ekselencijo, znam da Vam je teško da to izgovorite, ali je interes, kod vas amerikanaca, ispred moralnih načela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA