≫ 

Albanski pevač objavio jeziv spot za pesmu povodom 11. godišnjice od samoproglašene nezavisnosti Kosova: Veličanje terorista i "Vojske Kosova" (VIDEO)

Rame Lahaj je istakao da želi da ova pesma bude "poruka nade"

  • 25

Albanski tenor sa Kosova Rame Lahaj, objavio je pesmu i spot povodom 11. godišnjice od samoprolašene nezavisnosti Kosova. Ovu numeru je posvetio tzv. Kosovskoj vojsci".

U spotu se osim pevača smenjuju prizori "Kosovske Vojske" kako pod punom ratnom opremom prelazi zavejanu paninu, a onda na sam vrh podižu zastavu takozvane države Kosovo.

Rame Lahaj je istakao da želi da ova pesma bude poruka nade.

- U ovim teškim vremenima kada govorimo o granicama i kada toliko mladih ljudi odlazi iz zemlje, želim da ovo bude poruka nade. Zajedno sa KSF (Specijalne snage Kosova) podižemo zastavu i jednoglasno kažemo: "Ne dirajte naše granice" - napisao je on na Fejsubku.

U spotu se pojavljuju i scene kada albanski pevač donosi cveće na grob Ibrahima Rugove, albanskog separatiste, intelektualca i političara, prvog predsednik Demokratske lige Kosova i samoproglašene "Republike Kosovo".

Osim kadrova pripadnika tzv. Vojske Kosova pod punom ratnom opremom, u spotu se na momente pojavljuju i poznate pevačace poreklom sa Kosova, Rita Ora i Dua Lipa. Tu je isečak sa fudbalske utakmice Švajcarska-Srbija, kada su fudbaleri albanskog porekla rukama pokazivali albanskog orla.

U spotu se na trenutak pojavljuje i Agnesa Gondža Bojadži, poznatija kao Majka Tereza. Gledajući video, stiče se utisak da pevač veliča "kosovsku vojsku" i Albance sa Kosova.

Iako ističe da pesma šalje poruku nade, kroz reči, melodiju i kadrove spota poruka koja se šalje izgleda potpuno drugačije.

Podsećamo, Skupština Kosova je 17. februara 2008. jednostrano proglasila nezavisnost autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od Republike Srbije, tako stvarajući Republiku Kosovo. Na vanrednoj svečanoj sednici parlamenta, za Deklaraciju o nezavisnosti izjasnilo se svih 109 prisutnih poslanika. Tu odluku je Vlada Srbije još iste večeri poništila kao protivpravni akt privremenih organa u Prištini, a potom sazvala vanrednu sednicu Skupštine Srbije povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Kakvo je vaše mišljenje o pesmi i spotu? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predator

    17. februar 2019 | 15:37

    SRBIJA JE JAKO OPASNA DRŽAVA TOLIKO RATA SMO PRETRPELI I OPET NAS NISU SLOMILI A USPELI SU I VIJETNAM I JAPAN I NJEMCE I AVGANISTAN I SVE A SRBIJU NIKAD NITI ĆE SAMO MOGU DA SANJAJU SVOJU ZASTAVU NA VRH SRPSKE PLANINE I BILO KOJE OGROMNE ZGRADE I U BILO KOJEM GRADU JER ČE IM SRBI TU ZASTAVU POSLAT POŠTOM NATRAG PA NEK SE SLIKAJU S NJOM. PRETRPELI SMO 500 GODINA OTOMANSKE IMPERIJE PRETRPELI SMO ŽIVE POKOLJE OD STRANE AUSTRIJE U 1 SVETSKOM RATU PA OD STRANE NJEMAČKE U 2 SVETSKOM RATU PA OD STRANE KOMUNISTA I USTASA PA OD STRANE AMERIKE SVE SMO PRETRPELI. KAKO KAŽE NAŠ NAROD ŠTA SE MORA NIJE TEŠKO ZATO I OPSTAJEMO NAJVIŠE OD BILO KOJEG NARODA NA PLANETI I GODINA JE 7528 PO SRPSKOM KALENDARU!!! ONI SAMO MOGU DA SANJAJU DA NAS UKROTE PRE BI UKROTILI RUSE I KINEZE NEGO NAS NAS NEMOGU JER SMO TAKAV NAROD NEDOKAZAN I TO NAS SPAŠAVA JER SRBINU SVE NA JEDNO UVO UDJE A NA DRUGO IZADJE I TERA PO SVOM. ONI MOGU SAMO DA NAS GLEDAJU NA TEVELIZORU OSTALO NIŠTA.

  • Mihajlo

    17. februar 2019 | 12:38

    Samo neka oni pevaju , na kraju će plakati ...

  • Predator

    17. februar 2019 | 15:21

    TREBAJU SE SVI GRADZANI SRBIJE OKUPIT NA PROTESTE PROTIV ALBANACA TERORISTA ISTI SU KO DZIHAD USTVARI to je dzihad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA