≫ 

"Albanskim vođama" umesto čestitki za nezavisnost poslati pozivnice za Sud za ratne zločine: Palma prozvao Tačija i Haradinaja

Jučerašnja panel diskusija na Minhenskom bezbednosnom forumu je sve pokazala, na osnovu diskusije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika takozvanog nezavisnog Kosova Hašima Tačija, - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije

  • 86

Jučerašnja panel diskusija na Minhenskom bezbednosnom forumu je sve pokazala, na osnovu diskusije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika takozvanog nezavisnog Kosova Hašima Tačija, poručio je predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

- Tači je izgledao kao okrivljeni koji nema nijedan argument, pa se brani ćutanjem, a odrekli su ga se i advokati, odnosno članice u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, koje su priznale takozvano nezavisno Kosovo, jer su svi, jednoglasno, u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija tražili da Priština povuče takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine - poručio je Palma.

Foto: TV Prva

- Na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića “pokažite mi gde piše u Briselskom sporazumu da je obaveza Srbije da se ne protivi ulasku Kosova u institucije međunarodne zajednice” , Tači je preskočio taj odgovor ćutanjem. Iznenadilo me je što je i Johanes Han ćutao i nije se uključivao u diskusiju. Ćutanje međunarodnih zvaničnika, kao jučerašnje Johanesa Hana, se može protumačiti kao odobravanje, u ovom slučaju stavova predsednika Srbije Aleksandra Vučića - rekao je Marković.

- Što se tiče 11. godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, albanskim vođama na Kosovu, pre svega Tačiju, Haradinaju i Veseljiju, umesto čestitki, treba poslati pozivnice za Sud za ratne zločine - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    17. februar 2019 | 18:08

    Kad tad ce ova dva zlikovca Taci i Haradinej boraviti iza resetaka.

  • malenkost

    17. februar 2019 | 15:35

    Red je bio da ih specijalni sud ne samo pozove već i osudi.

  • Dejan

    17. februar 2019 | 12:35

    Bravo za Palmu! Mesto im je na Sudu za ratne zločine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA