≫ 

"Ja ga neću zaboraviti, nedostajaće njegov topli glas, ali pre svega on": Političari izjavili saučešće porodici Šaulić

Kao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće - navodi se u telegramu šefa srpske diplomatije

  • 1
Šaban Šaulić

Foto: Marko Jovanović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Šabana Šaulića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

- Kao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće. Zatekla me je vest da je brzo i tragično otišao ''kralj narodne muzike" - piše u poruci.

Kao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće-Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

- On je obeležio jednu epohu u srpskoj i jugoslovenskoj muzici, ostavljajući blizak svim generacijama. Ja ga neću zaboraviti, ali će mi nedostajati njegov topli glas, ali pre svega on. Šaban je bio ''kralj narodne muzike'', ali je bio i veliki čovek.

- Siguran sam da će njegova dela nastaviti da žive i nadam se da njegovim odlaskom bogatstvo srpske pesme neće nestati niti utihnuti - navodi se u telegramu saučešća ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Ovim povodom oglasila se i premijerka Srbije, Ana Brnabić, koja je na Tviteru izrazila žaljenje zbog smrti pevača narodne muzike.

 

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, uputio je danas telegram saučešća porodici tragično preminulog Šabana Šaulića.

"Poštovana porodice Šaulić, želim da vam izjavim svoje najiskrenije saučešće. Bol i praznina u duši koje osećam kao veliki prijatelj Šabana i kao prijatelj vaše porodice, bol i praznina koju vi osećate njegovim odlaskom, jednostavno nema utehu. Zbog ovakvog odlaska kralja, legende estrade Šabana Šaulića, tugovaće cela Srbija. Za mene u Srbiji postoji i postojaće samo jedan jedini kralj, moj prijatelj Šaban Šaulić, a njegove pesme će večno živeti ne samo u Srbiji, već na svih pet kontinenata gde žive i rade Srbi, i ne samo Srbi već svi narodi sa prostora Balkana. Neka mu je večna slava!", piše u u telegramu saučešća.

Milorad Dodik, FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Telegram je uputio i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručujući da je vest o pogibiji Šabana Šaulića primio s nevericom i neizmernom tugom.

- Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čoveka i muzičara, njegovih pesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak ''kralj narodne muzike - naveo je Dodik u telegramu saučešća koje su objavili banjalučki mediji, prenosi RTRS.

Dodik je naglasio da je Šaulić ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji celog regiona, otišao u legendu, ali da će njegove pesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive.

- U ime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pjesme, koji je pet decenija suvereno dominirao ovim muzičkim prostorima. Počivaj u miru, legendo narodne muzike - poručio je Dodik.

Vulin: Druže, nedostajaćeš nam zauvek 

Povodom strašne tragedije saučešće je porodici izjavio i ministar odbrane Aleksandar Vulin. 

- Primite izraze mog dubokog saučešća povodom smrti vašeg supruga i oca. Otišao je čovek, velik koliko i radost koju je budio gde god je bio. Druže, nedostajaćeš nam, zauvek - navodi se u telegramu saučešća.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    17. februar 2019 | 16:26

    Nikada neće biti zaboravljen. Mislim da su svi još uvek zatečeni vešću o pgibiji Šabana Šaulića. Kako u Srbiji tako i u regionu. Svi poštovaoci rada ovog velikog, talentovanog umetnika i čoveka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA