≫ 

Žestoko lobiranje Albanaca u Njujorku: Na 6 lokacija bilbordi sa čestitkama dana samoproglašene nezavisnosti Kosova (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas novinarima na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da je albanska dijaspora u Njujorku velika i da ona finansira lobiranje u korist Kosova

  • 1

U državi Njujork su, povodom 11. godišnjice saoproglašene kosovske nezavisnosti, prištinske vlasti dobile čestitku u vidu šest bilborda koje je postavila firma lokalnih Albanaca.

Na "Jutjub" kanalu firme, na čijem sajtu piše da albanskoj dijaspori u SAD i Kanadi putem onlajn narudžbina isporučuju hranu sa Balkana, juče je postavljen snimak na kojem se vide zakupljeni bilbordi sa natpisom na engleskom jeziku "'FreshAlb" želi Kosovu srećan dan nezavisnosti".

Usnimljeni su bilbordi postavljeni na autoputu I-95 i u gradu Vajt Plejns, na 40 kilometara severno od Menhetna, na lokacijama kod suda, železničke stanice i tržnog centra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas novinarima na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da je albanska dijaspora u Njujorku velika i da ona finansira lobiranje u korist Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas novinarima na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da je albanska dijaspora u Njujorku velika i da ona finansira lobiranje u korist Kosova-Foto: Printscreen

- U Njujorku svakoga dana, a imaju stotine hiljada ljudi, po dolar izvajaju za kosovsku nezavisnost - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije jutros je u Minhenu otkrio da su kosovski Albanci na konferenciju u Nemačku doveli 100 ljudi koji lobiraju na svakom koraku, da ulažu ogroman novac u kosovsku nezavisnost, da ih ima na hiljade na Menhetnu, Kvinsu, Bruklinu i da svako od njih odvaja po dolar dnevno za kosovsku nezavisnost.

VIDEO: Ko je sve povukao priznanje Kosova i da li će se trend nastaviti?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA