137

Prevremeni izbori mogući, Vučić uskoro donosi konačnu odluku

On je rekao da su raniji izbori mogući ukoliko situacija vezana za Kosovo ostane nepromenjena, odnosno ukoliko Priština ne ukine takse, pa se razgovori ne nastave

Aleksandar Vucic
Printskrin: Tanjug/Youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost vanrednih izbora i dodao da će o tome odluku doneti uskoro.

On je rekao da su raniji izbori mogući ukoliko situacija vezana za Kosovo ostane nepromenjena, odnosno ukoliko Priština ne ukine takse, pa se razgovori ne nastave.

- U tom slučaju, moguće je da se ide i nešto ranije na izbore, ukoliko takvih odluka bude, a da li će biti, videćemo - rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da će o tome "donositi uskoro odluku".

- Ukoliko nema ukidanja taksi, nema razgovora, jasno je da je naš cilj samo da sačuvamo trenutni mir i stabilnost, a da se u budućnosti, nekada, kada dođe do promene političkih aktera ili političkih okolnosti, razgovori nastaviti - rekao je on.

On je ocenio da je posle jučerašnje izjave Ramuša Haradinaja jasno da Priština neće da povuče takse u skorijem periodu.

Plašim se, istakao je, da smo izašli iz zamrznutog konflikta i da možemo da očekujemo samo pogoršanje stvari, te da to otvara i unutrašnja pitanja sa pogledom da izbori budu održani nešto ranije.

Vučić je rekao da nije lak period pred nama, i da će se Srbija truditi da sačuva mir i stabilnost.

- Na spoljnopolitickcom planu, to moramo da sageldamo iz dva ugla, a jedan su njihove dalje akcije protiv srpskog naroda, racucnajući tobože na ujedinjenje Mitrovice i vezano za Trepču i Gazivode i sve ostalo što rade, a drugo naši pozivi svetu da se ne dozvole dalje provokacije i destabilizaciju, sačuvamo mir i opstanak našeg naroda - objasnio je on.

- Jasno da ukoliko nema ukidanja taksi, nema razgovora o budućnosti Kosova i Metohije, da je cilj da sacuvamo trenutni mir i stabilnost, i da nastavimo razgovore ako dođe do promene političkih aktera ili političkih okolnosti. U tom slučaju moguće je da se ide nešto ranije jna izbore, ako takvih odluka bude, a da li će ih biti ne znam - rekao je Vučić.

ULOGA SAD U REŠENJU KOSOVSKOG ČVORA

Predsednik Aleksandar Vučić je kao odgovor na pitanje novinara o stavu Donalda Trampa da normalizacija odnosa sa Prištinom podrazumeva međusobno priznavanje Srbije i tzv. Kosova, konstatovao pitanjem "Da li je bilo ko očekivao da će SAD promeniti stav po pitanju kosovske nezavisnosti?".

- Ko je očekivao da će najveća sila da promeni svoj stav, taj je mnogo naivan. SAD su priznale nezavisno Kosovo. Nemojte da mislite da je moguće da tu odluku promeni. Ako vi mislite da nekog genija dovedete na vlast i da promeni odluku Amerike, recite mi ime tog čoveka da ga odmah dovedem i da to rešimo - rekao je Vučić i dodao: "Biće da takav ne postoji".

Foto: Tanjug/AP

Istakao je da razume želje američkog predsednika u vezi sa KiM, ali da mi imamo želje, svoje potrebe i svoje planove.

- Poštujući želje svih gledaćemo kako na najbolji način da sačuavmo naše interese da se ne sukobljavamo sa Amerikom, jer to niti možemo, niti nam je potrebno, nit je normalno da to činimo - rekao je on.

Kako kaže, u skladu sa datim okolnostima, hod po toj tankoj žici po kojoj idemo, "čini mi se da se krećemo na najsigurniji način".

On je primetio da neki u Srbiji tvrde da je kriv što je sprečeno članstvo Kosova u Interpol, pa su usledile takse, dok ga drugi optužuju da izdaje Kosovo.

- Ne mogu da pohvatam ko šta i kako od mene traži - rekao je Vučić i podsetio da su juče neki protestovali zato što je, prema njima, ''izdao'' Kosovo.

- Nadam se da ljudi iz međunarodne zajednice vide i razumeju šta se dešava. Zato sam se borio u Minhenu da ogolim neistine. Slične neistine slušao sam i u srpskoj javnosti. Tako, na primer, da sam rekao da mogu da uđu u sve forume, a to nigde ne piše. Laž, ma ko da izgovori, uvek ostaje laž, morate da se borite snažno i jako, da pokažete činjenice - objasnio je on.

Konflikt na Kosovu je, prema njegovim rečima, "odmrznut" taksama, a naše je da ga, uz pomoć međunarodne zajednice, na nekoliko meseci "zaledimo". Kazao je da je pogrešno sagledavanje dela naše javnosti da je neko na našoj strani, jer svi imaju svoje interese, o kojima treba da vodimo računa, a samo smo mi na svojoj strani.

- Naše je da vidimo gde su ti interesi i gde je mesto za Srbiju da provučemo konac kroz iglene uši i sačuvamo zemlju - rekao je on.

Vučić je rekao da je neophodno da se Srbija izbori da sačuva mir.

Ukazao je da su opasne najave gradonačelnika Južne Mitrovice Bahtirija koji ponavlja svoju najavu ujedinjenja Mitrovice, tu su i opasne najave o Trepči. 

On je izjavio da postoji prikrivena podrška taksama na KiM od strane jedne evropske zemlje, ali i pojedinih krugova u SAD iz stare administracije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića koji je rekao da je zvanični predlog Srbije kada je reč o rešavanju pitanja KiM u dijalogu razgraničenje, Vučić je rekao odgovarajući na drugo pitanje da je on o tome govorio još pre godinu dana.

- Sad ste me vi spopali sa tim što sam rekao pre godinu dana u Šidu da komentarišem ono što sam sam rekao pre godinu dana, objašnjavao sam to bezbroj puta - rekao je Vučić.

Na pitanje kako vidi izjavu bivšeg ambasadora SAD Vilijama Montgomerija koji upozorava da je moguće da će Albanci izazvati eskalaciju sukoba na KiM zato što se protive razgraničenju ili bilo kakvom rešenju što su ovom platforom i zacementirali, Vučić kaže da ne zna da li sme medijima da govori baš sve što zna.

- Bolje je nekad da prećutimo nešto za dobro ove zemlje. Znamo, nije ta odluka o taksama sasvim bez podrške pojedinih krugova. To nisu uvek zvanični krugovi ili nisu oni koji često izlaze u javnost protiv taksi, ali je tačno da imate prikivenu podršku jedne zemlje iz Evrope - rekao je Vučić.

Kaže da postoji podrška za takse i pojedinih krugova iz bivše adminsitracije SAD koji bi želeli da se tako nastavi.

- To nije slučaj sa sadašnjom administracijom SAD koja je apsolutno protiv taksi. I pismo koje potpisao Palmer i ono što govore Tramp i Bolton jasno govori da su oni protiv taksi".

Vučić kaže da u našoj zemlji ima stručnjaka koji, ipak, sve bolje znaju iako nikada nisu čuli ni njihove zahteva niti pretnje, niti bilo šta znaju o tome.

- Kao kada bih ja rekao da sam u stanju da vršim transplantaciju, tako i oni sve bolje znaju. Problem je u tome što - jeste li vi sigurni da svi žele da imamo trajni mir na Balkanu ili je nekome potrebno da to bude zona nestabilnosti i da mogu da izvode svoje velike političke igre. I odgovor će vam se sam nametnuti".

Dodao je da se zato bori i da je pored razgovora sa Angelom Merkel koja je, kako kaže, "veliki hrast u čijoj velikoj senci smo svi mi mali u Evropi", imao i vrlo važne razgovore sa nemačkim parlamentarcima koji su razumeli odgovorno ponašanje Srbije po pitanju KiM.

SLUČAJ BITIĆI

Povodom razgovora sa delegacijom američkih senatora u Minhenu koji se ticao i slučaja Bitići i upita da li su tražili hapšenje Gorana Radosavljevića Gurija, Vučić kaže da jeste težak zločin, ali da nam za bilo kakvo postupanje potrebni dokazi.

- Nikog ko je počinio zločin nećemo da štitimo. Niko od mene ne može da traži da nekog uhapsim, ja nisam policajac, a još manje tužilac. U mojoj Srbiji je tokom njihove agresije na našu zemlju ubijeno 2.000 ljudi, pa niko nije isporučen Srbiji. Razgovor u Minhenu je bio dobar, volim kad se otvoreno priča - odgovorio je on.

Foto: Predsedništvo Srbije

Istakao je da on, za razliku od nekih drugih, koji ranije nikada nisu govorili o NATO zločinima, to čini.

- Zato su se neki senatori vratili na temu razgovora sa Prištinom i rekli da su prijatelji Srbije i da žele mir i stabilnost, na čemu sam im zahvalan. Ja volim više otvorene razgovore, nego ogovaranja iza leđa - objasnio je Vučić.

SUSRET ZAEVA I ĐILASA NORMALAN

O susretu Đilasa i Zaeva, u ponedeljak u Skoplju, te podpitanje "da li je to Skoplje postalo nova Budimpešta, odnosno centar za njegovo rušenje s vlasti", Vučić je rekao da je to sve u redu i normalno.

- Nemam ništa protiv toga. Video se on i sa Sandulovićem, to je valjda isto društvo... Bilo je još nekih kontroverznih biznismena tamo na večeri. Ali, to je sve u redu, normalno.. Sastaju se predstavnici vlasti sa opozicijom, vlast sa vlašću.. Šta je sad tu čudno, sve je u redu. Ali, kako bih vam rekao, use i u svoje kljuse - rekao je on i dodao da je veći problem to što je Ðilas, koji je, kaže, najveći kapitalista, najavio formiranje Socijaldemokratske stranke.

- Gde baš ti, to je cinizam. Ti, koji si imao 500 miliona evra u prihodima, najgori kapitalsta i tajkuin, uništili radnike, opljačkali fabrike i oni će da formiraju socijaldemokratsku partiju - izjavio je Vučić.

PROMOVISANJE MARIHUANE

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše video snimke Sergeja Trifunovića, predsednika PSG-a, na kojoj nazdravlja i simulira konzumiranje narkotika., Vučić je rekao "ne znam kakav komentar da dam, a da i dalje zvučim ozbiljno i odgovorno".

- Nekada sam se trudio da razumem i da komentarišem tog čoveka, ne znam šta bih rekao, prosto ne znam šta da kažem i kakav komentar da dam, a da i dalje zvučim ozbiljno i odgovorno - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Aleksandar Vučić, Amerika, Braća Bitići, Izbori, SAD, vanredni izbori

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (137)
Poređaj komentare:
 • D
  Dobrica vlada jankovic

  Planetarna ekonomska situacija je i suvise iskomplikovana. Da bi se resila problematika oko Kosova i Metohije, neophodno je da se ispravi brljotina koju su stvorile agresorske drzave NATO pakta. Upravo po mojem vidjenju visoko postovani predsednik S.A.D.a Donald Tramp trebao bi da duboko proanalizira tu brljotinu sta je njegova predhodna administracija sa nekom vladom u senci ucinila, na razbijanju Jugoslavije i odceljenja srpske teritorije Kosova i Metohije, sto je to sastavni deo Srbije. Jednostavno mora da se sagleda ustav Srbije i rezolucija saveta bezbednosti 1244. Ja licno uvazavam visoko postovanog predsednika S.A.D.a gospodina Donalda Trampa. Medju tim moja BOZIJA PORUKA je da se ostavi sta je i koje planove imala bivsa administracija predsednistva sa vladom u senci u vezi celokupne Jugoslavije, po gotovu kada se tice oko oduzimanje srpske republicke teritorije Kosova i Metohije. To je izuzetno velika brljotina sto je predhodna administracija sa tom vladom u senci ucinila. Naj realnije je da se srpska pokrajina Kosova i Metohije vrati u sastav Srbije. Poznata mi je sva strategija NATO pakta, koja se usmerava u pravcu Rusije i njenih saveznika. Jednostavno se zeli da se celokupno okruzenje oko Rusije i njenih saveznika usmeri u clanstvu i saveznistvu sa NATO paktom. Kada se vratimo u proslu istoriju za vreme drugog svetskog rata upravo je fasisticki vodja Adolf Hitler istovetno stvarao takvu ideologiju, politike i prisile svih drzava u okruzenju ondasnjeg Sovjetskog Saveza. Jedno stavno je Adolf Hitler radio po principu milom to jest politikom, ili silom i ratnim razaranjem za sve one koji nisu bili na njegovoj fasistickoj strategiji. Sovjetski Savez i Srbija su svojim zrtvama platile izuzetno visoka razaranja i ogroman broj ljudskih bica je izginuo u toj fasistickoj ideologiji. Ovde sam naveo S.S.R. i Srbiju, medju tim celokupnom planetom je haralo zlo fasisticke ne covecnosti. Pri cemu je "BOZIJA PRAVDA POBEDILA". Ako se ovakvom strategijom NATO pakta nastavi pobednika biti nece. Vise puta sam u mojim komentarima naveo da ce planetu dovesti do "POSLEDNJE EPOKALIPSE I SMAKA SVETA OVO NASEG KOSMICKOG RAJA, ZA SVA BOZIJA LJUDSKA I DRUGA MNOGO BROJNA ZIVA BICA, PRI CEMU POSTOJI VISOKA OPASNOST USLED EKSPLOZIJA CELOKUPNOG NUKLEARNOG ARSENALA DA CE PLANETA ZEMLJA KATASTROFALNO PROMENITI ORBITU OKO SUNCA I TO SAMO U DVE MOGUCNOSTI. BICEMO USMERENI U PRAVCU SUNCA ILI UDALJENI OD NASE ZVEZDE SUNCA. U PRVOM SLUCAJU CE PLANETA SAGORETI ILI CE MO POSTATI PLANETA KAO STO JE MARS. JEDNOSTAVNO NA OVOM NASEM KOSMICKOM RAJU NECE VISE BITI MOGUC ZIVOT". JEDNOSTAVNO SVAKO LJUDSKO BICE MORA RAZMISLJATI O CITAVOJ PLANETI SVIH LJUDSKIH BICA NA NJOJ KAO O SVOJOJ PORODICI I SVOM LICNOM POJEDINACNOM ZIVOTU. POZNATO MI JE DA JE PLANETOM ZAVLADALA TESKA EKONOMSKA KRIZA I DRZAVE KOJE SU U TOJ NAJ VECOJ PROPASTI EKONOMSKE KRIZE, UPRAVO PRONALAZE NEPRIJATELJA KOJI IM NIKAKVO ZLO NIJE UCINIO. MEDJU TIM TAKVI NJIHOVI NEPRIJATELJI RADI LICNE SAMO ODBRANE, MORALI SU DA IM STANU NA PUT ZLA NECOVECNOSTI, A TO SU DRZAVE NATO PAKTA. NEKA SAMI RAZMISLE KAKO BI SE PONASALI DA KADA BI NEKE VOJNE SILE HARALE NJIHOVIM TERITORIJAMA. JEDNOSTAVNO MORALI BI DA STVARAJU SAMO ODBRANU OD AGRESORSKIH OSVAJACA. UPRAVO STO SADA RADE RUSIJA SA SVOJIM SAVEZNICIMA, KOJI STVARAJU LICNU SAMO ODBRANU, A U KOLIKO BUDU NAPADNUTI, UZVRATICE SVOM MOGUCOM SILOM U KONTRA NAPAD.STA CE SE DOGODITI UPRAVO SAM OBRAZLOZIO. LJUDSKA BICA NIKAKO NEMOGU DA SHVATE ISTORIJSKU PROSLOST, SVIH IMPERIJALIZMA KOJI SU UVEK DOVODILE DO SOPSTVENE PROPASTI, OSTAVLAJUCI ZA SOBOM KATASTROFU ZLA NE COVECNOSTI. PRI CEMU NISU NISTA DOBRO OSTAVILI OD DOBROBITI ZA SVE OBUHVATNU PLANETARNU CIVILIZACIJU. U VREMENU KADA JE U OVOM SADASNJEM VREMENU CIVILIZACIJA LJUDSKIH BICA KOJA JE DOSTIGLA VISOKI POTENCIJAL NAUCNIH OTKRICA ZA DOBROBIT SVIH LJUDSKIH BICA UPRAVO MORAMO SACUVATI SVA TA NAUCNA SAVRSENA NAUCNA OTKRICA, ZA DOBROBIT SVIH LJUDSKIH BICA ZA MIR I BLAGOSTABJE ZA SVUDA, SADA I SVA BUDUCA VREMENA, ZA NAS KOJI ZIVIMO NA OVOM NAJ LEPOEM KOSMICKOM RAJU. "RESENJE JE SAMO U JEDNOM, A TO JE PROMENA U LJUDSKOJ SVESTI SVIH LJUDSKIH BICA NA OVO NASEM KOSMICKOM RAJU". U SVESTI LJUDSKIH BICA POSTOJI POREMECAJ SVESTI O MEGALOMANIJI I MNOGIH DRUGIH NEGATIVNOSTI, JER LJUDSKA BICA NE SHVATAJU ZIVOT ONAKO KAKO NAS JE BOG STVORIO I ZAMISLIO. OVO STO NAVODIM DA SE MOZE IZVRSITI PROMENA SVESTI U LJUDSKIM BICIMA MOGUCE JE I OSTVARLJIVO U PRAKTICNOM NACINU ZIVOTA NA OVOM NASEM KOSMICKOM RAJU. TEK CE SE ONDA PRAKTICNO STVORITI USLOVI ZA MIR I BLAGOSTANJE ZA: SVAGDA SADA I SVA BUDUCA VREMENA SVIH NASIH BUDUCIH POKOLENJA. JEDNOSTAVNO CITAVA PLANETA POSTA CE NAS JEDINSTVENI RODNI ZAVICAJ, BEZ PODELE NA RASE, NACIJE, DRZAVA I VERA. NAJ POZNATIJI NAUCNIK NIKOLA TESLA UPRAVO JE GOVORIO. NA PLANETI, DA CE BITI MOGUCI ZIVOT BEZ RATA. A TO JE LJUBAV PREMA PRIRODI I OKRENUTI SE RADU, STVARALASTVU I NAJ SAVRSENIJOJ NAUCI. STO ZNACI DA CE LJUDSKA BICA IZACI IZ TAME SVOJE SVESTI I UVIDETI DA SU RODJENI I DA ZIVE NA PLANETI RAJA PRI CEMU CE SVAKO LJUDSKO BICE BITI SAMOVOLJNO SA LICNOM SAMOSRECOM USMERENO KA RADU STVARALASTVU I NAJ SAVRSENIJOM NAUKOM. SAMIM TIM DOCI CE SE DO SUPER TEHNOLOGIJA ZA NASELJAVANJE BEZ KRAJNJEG KOSMOSA. TO JE ISTO GOVORIO I BOZIJI SIN ISUS HRIST. "RECIMA PODJITE SA MNOM U RAJ". A JA CU VAM RECI. "VI STE U RAJU, SAMO JE POTREBNO DA IZADJETE IZ TAME SVOJE SVESTI I DA VIDITE SVE LEPOTE OVO NASEG KOSMICKOG RAJA, KOJE NAM JE BOG PODARIO, A NAS LJUDSKA BICA STVORIO SLICNE SAMOM SEBI I NAJ SAVRSENIJIM ZIVIM BICIMA NA OVOJ PLANETI". OD TADA SE LJUDSKA BICA NECE MOLITI BOGU ZA BILO STA, OSIM DA CE MU BITI ZAHVALNA STO NAS JE STVORIO NAJ SAVRSENIJIM ZIVIM BICIMA SA SVIM LEPOTAMA NA OVOM NASEM KOSMICKOM RAJU, PRI CEMU CE SE ZIVETI U MIRU I BLAGOSTANJU ZA SVAGDA, SADA I SVA BUDUCA VREMENA. U OSTALOM U STARIM ZAPISIMA JE TO PREVIDJANJE BUDUCNOSTI I ZAPISANO.BOZIJA PORUKA NAJ UTICAJNIJIM PLANETARNIM POLITICARIMA JE. "MILIJARDU PUTA STAVITE PRST NA CELO I RAZMISLITE, DA NE DODJE DO TE NAJ VECE ZLA NECOVECNOSTI, POSLEDNJE EPOKALIPSE I SMAKA SVETA OVO NASEG KOSMICKOG RAJA".

 • P
  PETAR 1

  Vesic je moj favorit, Vesicu care, pobedi redom, prvo u stranci a onda je put otvoren.

 • L
  Lazar

  90% ovde su botovi sadasnje vlasti to se vidi po slicnom pisanju.

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića se ujedinjuje u "veliku Demokratsku stranku": Glavni odbor doneo jednoglasnu odluku

Dveri: Bošku Obradoviću upućene pretnje smrću na Tviteru (FOTO)

Ministar Vulin završio vojnu obuku, položio zakletvu, pa očitao bukvicu: Dok je Vučić predsednik Srbije, nećemo biti NATO članica

Dve trećine Srba ne prihvata izvinjenje NATO Alijanse: Ne opraštamo ni posle 20 godina od bombardovanja

Za Nemce je ovo "odgovoran pristup": Učešće nemačkih aviona u NATO bombardovanju je bilo ispravno

MUP: Prikazivanje snimka iz pritvora nije kršenje zakona, u interesu je javnosti

3. priznanje za Ivicu Dačića u Buenos Airesu: Poneo Povelju počasnog gosta (FOTO)

Neotkrivena priča novinara tokom bombardovanja 1999: Kako je Lukašenko leteo nad zapaljenim Beogradom na sastanak sa Miloševićem

Vučić na dan protesta poručio građanima: Nasilja više neće biti, a ako ga bude, trajaće vrlo kratko (FOTO) (VIDEO)

Incident na sednici skupštine u Pirotu: Opozicioni odbornik nasrnuo na gradonačelnika, kolege ga jedva zadržale (VIDEO)

Šef naprednjaka u Jagodini tvrdi da ga je napao jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona"

Protesti "Jedan od pet miliona" održani u nekoliko gradova u Srbiji: Građani šetali u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Užicu

Srbi su u Hagu osuđeni na više od milenijuma, a svi ostali ukupno, za svoje zločine, 3 puta manje

Nepoznati detalji posete: Johanes Han stiže sledećeg petka u Beograd

Pošta Srbije: Ograđujemo se od istupa pojedinaca na protestima u Beogradu i Zrenjaninu koji zloupotrebljavaju naše ime, simbole i uniforme

Šef diplomatije Urugvaja poverio se srpskom kolegi da je veliki navijač Novaka Đokovića: Dačić ga oduševio poklonom (FOTO)

Vulin položio vojničku zakletvu: Prva fotografija ministra u uniformi (VIDEO) (FOTO)

Nova Haradinajeva provokacija: Od SAD i EU traži da izvrše pritisak na Beograd kako bi priznao nezavisnost Kosova

Studenti koji su bili uhapšeni tokom protesta: Policija je prema nama bila korektna

Poslanici Srpske liste se vratili u Skupštinu, sprečili oduzimanje mandata: Na naše mesto neće doći Haradinajevi i Tačijevi "privatni Srbi"

Milošević je imao dve ponude za NATO da se izbegne bombardovanje, na kraju je ponudio i članstvo: Bulatović otkrio kako su reagovali predstavnici Alijanse

Stefanović pustio snimak o postupanju prema Saviću u MUP-u: Otkrio i kako će se policija ponašati tokom protesta u subotu (VIDEO) (FOTO)

"Karadžić nije zločinac, ali ćeš ti biti zaklan": Čanku prete smrću, LSV očekuje hitnu reakciju nadležnih

Teške optužbe Lavrova: Zapad nastavlja da gura svoje i zločine OVK pod tepih

Stručnjaci iz FBI i DEA na sastanku u MUP-u Srbije: Dve teme u fokusu (FOTO)

SNS: Prekinuta sednica Skupštine grada Kruševca, vređane odbornice

Omraženi portparol NATO u vreme bombaradovanja Srbije otkrio kako je Milošević izgubio medijski rat

To je prvi put da je albanska Vojska ušla na teritoriju Srbije! Moramo da reagujemo: Popović za hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN

Svesni smo svojih grešaka, ali bombardovanje nije bila naša: Brnabić uoči 20. godišnjice NATO agresije (FOTO)

Ulazite u televiziju kad imate ideju da oružano preuzmete vlast, inače se na televizije ne ulazi: Bakić potez Obradovića nazvao budalastim

NATO udar na ambasadu Kine u Beogradu slučajan? Nisam siguran: Lavrov o bombardovanju Jugoslavije

Dačić je u Montevideu: Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Urugvaja (FOTO)

Upadom na RTS mirni protesti su završeni, Ana Brnabić poručila: Pokazali su šta za njih znači sloboda medija

U nekoliko gradova Srbije održani protesti "Jedan od pet miliona"

Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Rusije posle izricanja presude Radovanu Karadžiću: Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje

Jovanović izgubio spor protiv lidera Srpske desnice, Vacić provocira: Drago mi je što će davati dve trećine svoje plate

Iz "Dosta je bilo" saopštili: Uhapšene predsednica i članica DjB u Zemunu

Haradinaj ostao bez najbližeg saradnika: Napušta Prištinu ide na novi zadatak

Odlaganje rešenja kosovskog pitanja je iskra koja može da zapali region: Vučić o nastavku dijaloga Beograda i Prištine

Vlada Srbije daje SPC preko milijardu dinara za radove na Hramu Svetog Save

Vučić otkrio zašto okleva da raspiše vanredne izbore

Protesti u Srbiji, Albaniji i u Crnoj Gori imaju zajedničku nit: Đukanović se oglasio o "makedonskom scenariju"

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima