Sramni intervju Bakira Izetbegovića američkim medijima: Ako Srbija prizna Kosovo, imaće apetite prema BiH. Problem počinju oni u Beogradu

- Pokušati završiti Karadžićev projekat koji je kulminirao genocidom, ne bih rekao da će se to usuditi - zaključio je lider najuticajnije bošnjačke stranke u BiH

  • 54

Za lidera najuticajnije bošnjačke stranke u BiH Bakira Izetbegovića, koji je u intervjuu za Glas Amerike komentarisao mogući ishod na realaciji Beograd Priština, ali i odnosu BiH i Kosova, jedina veza između Kosova i BiH je to "što je ista strana napravila nasilje nad Albancima na Kosovu i u BiH nad Bošnjacima."

- Na to ne možemo ćutiti i treba podsetiti na tu stvar kada se krenu povlačiti paralele. Stavili su ljude na vozove na Kosovu i pokušali da ga isprazne. Znamo šta je bilo u Bosni i šta je kulminiralo genocidom. To nije stvaranje kriza i započinjanje novih svađa. Problem počinju oni, ponovo iz Beograda - rekao je Izetbegović za "Glas Amerike", a preneo sarajevski portal Klix.

Izetbegović je dodao i da smatra da će se, u slučaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova, svi radari okrenuti prema BiH.

- Propagandom će se uraditi sve da se ublaže efekti koji će imati na srbijansko društvo. To će biti problem u Srbiji ako se desi, a ne znam hoće li. Biće bura, galama i apetita prema BiH, a pritisak će biti podržan i iz Banjaluke -rekao je Izetbegović i dodao da će se i oprobavati i reakcije međunarodne zajednice, kao amortizer, pa će se onda odlučivati o novim koracima, ili će se stati.

- Mislim da se neće usuditi, zaista, da krenu u tom smeru. Pokušati završiti Karadžićev projekat koji je kulminirao genocidom, ne bih rekao da će se to usuditi - zaključio je Izetbegović.

Komentarišući najavu inicijative za preispitivanje imena Republika Srpska, Izetbegović kaže da je on samo "upalio svetlo i prozvao odgovorne za krizu koja je već postojala".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђурађ

    20. februar 2019 | 14:43

    Које лицемерство целе породице Изатбеговић. Не каже народ да је потурица гора од турчина. Алија и његови крвници су почели сукоб у Босни. Они су хтели да владају целом републиком па и Требињем, Бањалуком, Добојем итд. Да опет владају они који су од 41. до 45. били усташко цвеће ? Караџић их је на последњој седници скупштине пред рат преклињао да не раде што су урадили. Срби су морали да се бране и тачка. Жао ми је искрено што су се политичари играли па после уласка у Бихаћ заустављају акцију уласка у Сарајево. Војно би их поразили, узели (а не молили и преговаралу) своје, не би било подметнутог злочина у Сребреници који је опет Алија организовао. Да, Алија је тражио да се ти људи убију. Паравојске, плаћеници страни обавили. Не војска РС. А за мајке Сребренице питање, где су вам мужеви, браћа, очеви били од 92. до 95., јел беше у некох војсци, беше обишли Братунац, Скелане? Беше неки одред ел муџанедин. Нека Бакир зна, неће више нико ћутати, нарочито не Срби.

  • nena ch

    20. februar 2019 | 15:10

    Bakire jesili se prijavio na biro za zaposljavanje?Kako ide u trazenju novog posla? hocesli se uspeti zaposliti ili ces jos malo lencariti i izmisljati gluposti o srbima i Srbiji ???

  • Nikolas

    20. februar 2019 | 13:44

    NEMOZE VUCIC PRIZNATI NATO DRZAVU KOSOVO JER TO NIJE NJIVA U NJEGOVOM VLASNISTVU -NEGO REFERENDUM PA DA NAROD ODLUCI!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA