≫ 

Agencija za borbu protiv korupcije se oglasila o kampanji "Budućnost Srbije": Stavila tačku na priču o kršenju zakona

Saopšteno je da portal na koji se poziva podnosilac prijave, nije javni resurs i da objavljivanje informacija o kampanji "Budućnost Srbije" na tom portalu ne predstavlja kršenje Zakona o Agenciji

  • 47

Predsednik Republike Aleksandar Vučić nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije", saopštila je danas Agencija, povodom prijave koja je podneta toj instituciji.

- Kako se u konkretnoj situaciji radi o vršenju ustavnih ovlašćenja predsednika Republike, a ne o aktivnostima vezanim za promociju političkih stranaka korišćenjem javnih resursa, Agencija je stava da u kampanji ''Budućnost Srbije'' nije prekršen Zakon o Agenciji - navodi se u saopštenju.

Takođe, u vezi sa navodom iz prijave da je predsednik Republike "komentarisao lidere političkih partija i pokreta", Agencija ukazuje da su funkcioneri, izabrani neposredno od građana, izuzeti od obaveze da nedvosmisleno predoče sagovornicima i javnosti da li iznose stav organa u kojima vrše javnu funkciju ili stav političke stranke odnosno političkog subjekta.

Predsednik Srbije tokom obraćanja meštanima Krupnja, u okviru kampanje "Budućnost Srbije"-Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Predstavljanje Srbije u zemlji i inostranstvu jedno je od ustavnih ovlašćenja predsednika Republike. Ni Ustav, ni Zakon o predsedniku Republike ne propisuje detaljnije šta obuhvata predstavljanje Republike Srbije u zemlji - navela je Agencija.

Dodaje se da portal www. vucic. rs, na koji se poziva podnosilac prijave, nije javni resurs i da objavljivanje informacija o kampanji "Budućnost Srbije" na tom portalu ne predstavlja kršenje Zakona o Agenciji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    20. februar 2019 | 16:07

    Ova kampanja je kampanja za buducnost nase zemlje i ne moze joj niko nista.

  • Sonja

    20. februar 2019 | 15:52

    Predsednikova kampanja je prava slika Srbije koja se razvija,gradi i napreduje...

  • Sara

    20. februar 2019 | 16:29

    Predsednik za razliku od svojih prethodnika, radi pošteno. Obilazi svoje građane i razgovara sa njima, o svim njihovim predlozima i problemima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA