≫ 

Kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom? Predsednik Srbije odgovorio na kritike u javnosti

- Ispoštovao sam sve što su mi rekli, obukao mantil, kaljače, stavio masku i mahao deci... - objasnio je Vučić

  • 31

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tokom posete Intitutu za majku i dete, koja je izazvala kritike u javnosti, ispoštovao sve procedure i upitao kako je mogao da odbije majku, koja ga je zamolila da se slika sa njenim bolesnim detetom.

Kako je primetio, još više bi ga napali da je odbio to i da nije hteo da se slika sa dečakom.

- Ispoštovao sam sve što su mi rekli, obukao mantil, kaljače, stavio masku i mahao deci... To je toliko potresno i divno, ne samo videti tu decu, već i njihove majke, koje im pružaju ljubav. To je toliko potresno da morate da zaplačete i da ste od kamena... - rekao je Vučić za TV Prvu.

On je ispričao da je Zlatanova majka izašla iz sobe, tokom obilaska, i zamolila ga da se slika sa njenim sinom, jer mu je to želja.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

- Ona nije imala masku, a ja sam imao na sebi sve što je potrebno. I kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom...? - upitao je predsednik i rekao da bi ga napali da je odbio da se slika, da bi i za to opet našli razloge.

Vučić je zahvalio direktoru Insituta Radoju Simiću, što je o poseti i poštovanju procedura govorio na pošten način.

- A, svako ko je pošten u zemlji je sendvičar, čim se ne slaže sa političarima koji predstavljaju društveni talog, a koji bi želeli da u taj talog i mulj uvedu sve pristojne ljude - rekao je Vučić.

Govoreći o Insitutu, on je ponovio da je za tu ustanovu već izdvojeno 142 miliona dinara, a biće izdvojeno još 20 miliona evra za kompletnu rekonstrukciju, od krova do poda u prizemlju.

- Sve ćemo obnoviti, naša deca će imati neuporedivo bolje mesto da se leče - rekao je Vučić.

Dodao je da će Insitut imati i novi blok za transplantaciju koštane srži, a da je Ministarstvo zdravlja odobrilo sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za završetak banke matičnih ćelija.

Rekao je i da su lekari Instituta bili zadovoljni kada su čuli ono što je rekao o ulaganju u Institut.

Printskrin: TV Prva

Kako kaže, zbog nekadašnje situacije u zdravstvu nisu nas ni stavljali na listu EU, bili smo poslednja plasirana zemlja.

Sada smo bolji od 8 zemalja EU i mislim da ni to nije dovoljno, kaže Vučić i navodi da smo šest zemalja pretekli samo prošle godine.

- U regionu postajemo najbolji. Dolaze iz Bijelog polja, iz Indonezije, dolaze Albanke sa Kosova, Makeodnije, Republike Srpske, Federacije...Imamo izvanredne lekare, uslige su sve bolje - rekao je Vučić.

On podseća na nedavno završeni Klinički cenatr u Nišu, od kojeg je teško naći bolji, da se gradi nova bolnica u Loznici i navodi da nam je bilo potrebno 32 godine da se oporavimo i da bismo počeli sa tim.

Potrebno je vreme da sakupite novac i da krenete da obnavljate ono što je razoreno i uništeno, kaže Vučić.

VIDEO: Predsednik Srbije prilikom posete Institutu za majku i dete

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. februar 2019 | 10:21

    Daj više dogovorite se šta će da pričate jedan kaže da je to bila želja mališana ovaj drugi kaže da je njegova majka to želela. Dajte barem istu priču da ne zaglupljujete ovaj narod više.

  • Rastko

    21. februar 2019 | 09:58

    Decu ne bi trebalo ''koristiti'' u kampanji a narocioto NE onu tesko obolelu

  • car

    21. februar 2019 | 12:33

    Raskopcao se,raspojasao kao da je u kafani a ne u sterilnom bloku gde su smesteni najteze oboleli malisani...BRUKA I SRAMOTA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA