Ministar Burundija na sastanku kod Vučića: Prijateljstvo koje datira iz perioda nekadašnje SFRJ (FOTO)

Srbija će uskoro u glavnom gradu Burundija otvoriti diplomatsku kancelariju

  • 64

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Burundija Ezekjela Nibižirom kojem je zahvalio za odluci njegove zemlje da prošle godine povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na tome što u međunarodnim organizacijama glasa u korist očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.

Ministar Nibižira je preneo pozdrave i poruku predsednika Kurunzize da je odluka o podršci prijateljskoj Srbiji, u vidu povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, duboko promišljena i nepromenjiva, jer se zasniva na poštovanju principa međunarodnog prava, zbog kojih Burundi nikad neće prihvatiti bilo kakav oblik secesije i uvek će se boriti za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

FotoL Tanjug/ Dimitrije Goll

Vučić je izrazio nadu da će i predsednik Kurunziza uskoro posetiti Srbiju, kako bi u budućnosti zajedno radili na podsticanju međudržavnih odnosa, sledeći i prijateljske veze iz perioda nekadašnje SFRJ. Srbija će uskoro u glavnom gradu Burundija otvoriti diplomatsku kancelariju, potvrđeno je na sastanku.

FotoL Tanjug/ Dimitrije Goll

Sagovornici su tokom susreta izrazili očekivanje da međudržavna ugovorna regulativa u što skorije vreme bude upotpunjena, kako bi Srbija i Burundi imali i pravnu osnovu za uspostavljanje jače saradnje.

Predsednik Vučić i ministar Nibižira su se saglasili da postoje brojne mogućnosti za razvoj saradnje u oblastima infrastrukture, tehnološkog razvoja, trgovine, kao i u obrazovanju, zdravstvu, kulturi i sportu.

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Ministar Nibižira je rekao da saradnja sa Srbijom može da se uspostavlja i kroz Nacionalni plan za razvoj Burundija, koji je sveobuhvatan i pruža mnogo mogućnosti za investitore, te je pozvao i ulagače iz naše zemlje da ih koriste.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    21. februar 2019 | 13:20

    Hvala svim zemljama koje nas podržavaju u borbi za naci9nalne interese.

  • maka

    21. februar 2019 | 13:19

    Hvala Burundiji sto postuje integritet i suverenitet nase zemlja.

  • Bojan

    21. februar 2019 | 13:18

    Mnoge zemlje su shvatile problematiku oko Kosova i sad nas podržavaju i pomažu da istrajemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA