Tači traži da se "Preševska dolina" pripoji tzv. Kosovu: Nacrt rezolucije o pridruživanju 3 opštine uskoro u prištinskoj Skupštini

Ahmeti je rekao da ne zna razlog zašto u ovom periodu postoji zahtev da se glasa o takvoj rezoluciji u Skupštini, ali, kako je rekao, politički subjekti će odlučivati o tome

  • 43

Kopredsedavajući pregovaračkog tima Prištine za dijalog s Beogradom Špend Ahmeti potvrdio je da je predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio od tima da u platformu za dijalog uključi rezoluciju za pridruživanje Kosovu opština sa juga centralne Srbije Preševo, Medveđa i Bujanovac.

Tači je juče izjavio da će kosovska Skupština predložiti nacrt rezolucije o pridruživanju tih opština Kosovu, prenela je "Gazeta blic".

Ahmeti je rekao da ne zna razlog zašto u ovom periodu postoji zahtev da se glasa o takvoj rezoluciji u Skupštini, ali, kako je rekao, politički subjekti će odlučivati o tome.

On je dodao i da ne zna kada će se održati sednica na kojoj bi se glasalo o platformi za dijalog, ali je njegova opoziciona Socijaldemokratska partija, kako je rekao, spremna da iduće sedmice ide na takvu sednicu parlamenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    22. februar 2019 | 11:20

    Zasto? U bujanovcu I medvedji Ima vise srba nego Albanaca, u medvedji Ima cak 85% srba

  • Bojan

    22. februar 2019 | 10:34

    A Srbija da traži SAO Krajinu i RS,i deo Makedonije i Bugarske.Možda i Italija dobije svoju Dalmaciju i Istru.....

  • Orhan

    22. februar 2019 | 10:17

    Još nešto na spisku želja? Vi ste obična, bezobrazna, neotesana, ljudska (veliko je pitanje, da li?) prolazna pojava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA