≫ 

Posle nove mere sankcija SAD, u Prištini "menjaju ploču": "Haradinaj se može nagovoriti da suspenduje takse"

Govoreći o sastancima koalicione vlade u Prištini, on je rekao da razgovori posvećeni toj temi počinju da napreduju, prenosi "Gazeta ekspres".

  • 52

Posle informacije da su SAD otkazale poziv upućen prištinskoj vladi za učešće u osam programa Evropskog centra za studije bezbednosti "Džordž C. Maršal" u Nemačkoj, pojedini predstavnici privremenih vlasti u Prištini "promenili su ploču" kada je reč o taksama koje su pre tri meseca uvedene na srpsku robu na Kosovu.

Ministar pravosuđa u Vladi tzv. Kosova, Abelard Tahiri nagovestio je da se premijer Ramuš Haradinaj "može nagovoriti da suspenduje takse".

Govoreći o sastancima koalicione vlade u Prištini, on je rekao da razgovori posvećeni toj temi počinju da napreduju, prenosi "Gazeta ekspres".

- Nisam mislio da su sastanci potpuno neuspešni, mislim da su dobili dobar smer - rekao je Tahiri za emisiju Rubikon kosovske televizije.

On je dodao da Priština nije dobila rok od SAD za ukidanje taksi, ali da mislim da će se, ako se to ne učini, američke sankcije produbljivati.

Tahiri je, takođe, rekao da vlasti u Priština "naporno rade" na primeni plana za ukidanje taksi na 120 dana.

VIDEO Vučić: Ne verujem da će lako da ukinu takse, ali se nadam da hoće

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    23. februar 2019 | 00:54

    Pa naravno da menjaju plocu, nece sigurno da kazu ukakili smo se od Amera.

  • Sarita

    23. februar 2019 | 02:21

    Ovo što nam se prikazuje je šarena laža. Dobro znamo da Priština donosi odluke samo uz saglasnost Amerike. Amerikanci podržavaju ove takse ali i svaki vid komplikovanja odnosa. Kao cela EU zajedno sa Amerikom ne može da ubedi takozvano Kosovo koje su i sami stvorili da ukinu jednu odluku??? Pa molim vas, naš narod nije toliko glup.

  • spartanac80

    22. februar 2019 | 22:50

    ne zanisite se to su samo prljave igre amerike oni ovo i rade sa nama svima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA