≫ 

Priština podizanjem tenzija podgreva etničku netrpeljivost na Kosovu: Srpska lista pozvala međunarodne institucije da zaštite Srbe

Ovakvi napadi moraju naići na najoštriju osudu svih zvaničnika - ističe se u saopštenju Srpske liste

  • 34

Srpska lista optužila je danas zvaničnike vlasti u Prištini da njihovo podizanje tenzija i nervoza, "nažalost, podgreva i etničku netrpeljivost na Kosovu i Metohiji, čiji su rezultat sve češći napadi na Srbe i njihovu imovinu".

U saopštenju Srpske liste navodi se da je ponovo, drugi put od 1999, sinoć u selu Vidanja pokradena dvanaestočlana porodica Milije Vulićevića, kojoj je pored krupne stoke ukraden i porodični autombil.

Ta stanka je pozvala i međunarodne i lokalne institucije da najhitnije zaštite Srbe, posebno u Metohiji, a odgovorne privedu pravdi.

- Ovakvi napadi moraju naići na najoštriju osudu svih zvaničnika čime bi se jasno pokazala namera za suživotom i mirom među narodima - ističe se u saopštenju Srpske liste.

Podsetimo, porodici Milije Vulićevića u selu Vidanje kod Kline sinoć su ukradeni steona junica, dva teleta i automobil, koji je jutros pronađen nekoliko kilometara od imanja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, napominjući da je reč o najbrojnijoj, dvanaestočlanoj srpskoj porodici u Vidanju.

Kancelarija je podsetila da je ova porodica bila žrtva lopova još 2006. godine, kada su joj ukradena dva bika, i upozorava da incidenti ovakve vrste produbljuju jaz između srpskog i albanskog naroda i stvaraju klimu nesigurnosti, posebno kada se krađe događaju u srpskim enklavama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arsa

    23. februar 2019 | 12:50

    Vek ipo taj nazovi narod je ubijao, pljačkao i šikanirao srbe, a '99 sebe prikazao kao žrtvu.Zbog svega toga, ovo je nastavak njihovog nečoveštva, i ni malo ne čudi njihova podlost.

  • marija

    23. februar 2019 | 14:40

    Albanci jedino sto znaju je da prete i provociraju

  • mara

    23. februar 2019 | 13:26

    Međunarodne institucije su se do sad pokazale gluve i neme na nepravdu nad Srbima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA