Skat nastavlja da kritikuje Srbiju zbog podrške Venecueli, Dačić mu ekspresno odgovorio: "Duel" dvojice diplomata se nastavlja

Skot je istakao da je Dačić u pravu jer su, kako kaže, sve zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama, kao i da je Srbija izabrala da stane na stranu Madura

  • 56

Izjava ambasadora SAD u Srbiji, Kajla Skata, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije kada je Venecuela u pitanju, podigla je veliku prašinu , koja se još nije smirila.

Na to je reagovao, između ostalih i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je poručio da su Amerikanci na pogrešnoj strani jer je Srbija bila na njihovoj strani u oba svetska rata, a da su oni izabrali one protiv kojih su se borili u oba rata", aludirajući na njihovu podršku tzv. Kosovu.

Međutim, tu se nije zaustavio "duel", pa je u intervjuu za "Blic" američki ambasador poručio da su sve zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa s drugim zemljama, ali je Srbija izabrala da stane na stranu predsednika Venecuele Nikolasa Madura, iako je njegov režim zemlju bogatu naftom pretvorio u krajnje siromašnu.

Izjava ambasadora SAD u Srbiji, Kajla Skata, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije kada je Venecuela u pitanju, podigla je veliku prašinu-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Skat je istakao da je Dačić u pravu jer su, kako kaže, sve zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama, kao i da je Srbija izabrala da stane na stranu Madura.

U izjavi za "Sputnjik" šef srpske diplomatije poručio je Skatu da su sve zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama, kao i da je Srbija izabrala da stane na Madurovu stranu.

Šef srpske diplomatije poručio je Skatu da su sve zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama, kao i da je Srbija izabrala da stane na Madurovu stranu-Foto: Nikola Tomić

Dačić podseća Skata da nije Srbija izabrala Nikolasa Madura za predsednika Venecuele, već građani te države.

- Znači, ne biramo mi stranu u Venecueli već njihovi građani. I tako će i ostati. Srbija će i ubuduće poštovati izbor građana kako u Americi, tako u Venecueli i u bilo kojoj trećoj državi bilo gde u svetu. Srbija upravo brani princip da građani biraju vlast u svojoj državi bez pritisaka iz inostranstva - odgovorio je Dačić ambasadoru SAD u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    23. februar 2019 | 17:50

    И то нам рече онај чија је земља направила масакр у Србији...ПУ,бре.

  • Zak

    23. februar 2019 | 17:41

    Bravo Dacicu svaka ti je na mestu samo tako.

  • S. M.

    23. februar 2019 | 17:55

    Amerkanci žele da im se ceo svet povinuje kada ugnjetavaju,namecu svoju volju,bacaju bombe na bolnice,škole,ubijaju nedužne gradjane po celom svetu. Pa dokle cete ako Boga znate. Dačic jeste iz male države ali uvek ce morati da bude na strani pravde. Dacicu i ovoga puta bravo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA