≫ 

Vučić otkrio pozadinu priče o "22 tačke sporazuma o podeli Kosova": Ko stoji iza toga?

Aleksandar Vučić se osvrnuo na pisanje prištinskih i pojedinih nemačkih medija poslednjih nekoliko dana

  • 65

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prokomentarisao je pisanje prištinskih i pojedinih nemačkih medija o "22 tačke sporazuma o podeli Kosova" kao i da je taj dogovor podržala i Rusija.

- Ne mogu svaki dan da odgovaram na njihove izjave i tvrdnje. To mi uzima mnogo energije. Nema nikakvih mapa, jer mi sa Albancima i ne razgovaramo. Nema dijaloga zbog uvedenih taksi na robu iz Srbije. To je nešto što su možda Haradinaj i Tači sami pisali - rekao je predsednik Vučić.

- Što je babi milo, to joj se i snilo - odgovorio je predsednik Srbije novinarima na pitanje o navodnom planu koji sadrži 22 tačke i tiče se promene granica.

Oni koji to tvrde, dodao je, žele da iscepaju Srbiju na 17 delova.

Podsetimo, prema pisanju "Bota sota" Vašington, Pariz i Moskva su pripremili sporazum o "karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa" između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da se potpiše u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.

Nemački dnevnik "Frankfurter rundšau" (Frankfurter Rundschau) preneo je da su EU i SAD spremne da prihvate razmenu teritorija izmedju Srbije i Kosova i u Vašingtonu bi 12. juna trebalo da bude potpisan sporazum o promeni granice koji bi stupio na snagu šest meseci kasnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buk

    24. februar 2019 | 15:37

    To je siptarski predlog za resenje. Gde je nas predlog? Nemojte da se iznenadite kada usa predlozi to isto kao konacno resenje koje MORAMO da prihvatmo. Zato ponudite i vi neko resenje a ne da samo ponavljate razgranicenje, razgranicenje a ni sami nemate pojma sta je to. Ja jos nisam video niti cuo da je neko obrazlozio sta predstavlja razgranicenje!? A precednik place kako nema podrsku za to resenje? Pa predstavite narodu sta to konkretno znaci na terenu! Hocete podrsku za maglu ili sta vec?

  • wfa

    24. februar 2019 | 15:45

    KIM je deo suverene Srbije to je cinjenica

  • Nebojsa

    24. februar 2019 | 14:54

    Rešenja za pitanje KiM nema bez dogovora sa Srbijom, ne možemo da prihvatimo jednostranu proglašenu nezavisnos. Srbija neće prihvatati nikakva poniženja po pitanju KiM i ponižavajuće predloge za rešenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA